Sakset/Fra hofta

Nasrin Sotoudeh, en kjent advokat for menneskerettigheter i Iran, fikk den strengeste straffen som var mulig. Nasrin Sotoudeh representerte kvinnelige aksjonister som protesterte over å måtte bære den lovpålagte hijaben. Flere av kvinnene filmet seg selv mens de tok av hijaben og postet det på sosiale medier.

55 år gamle Nasrin Sotoudeh ble arrestert i juni ifjor. Hun ble tiltalt for spionasje og for å spre propaganda og for å ha fornærmet Irans høyeste leder, sa advokaten hennes.

Det pågår en underskriftskampanje for å få løslatt Nasrin. Hennes mann Reza Khandan bekrefter dommen på sin Facebookside. Han har selv blitt dømt til seks års fengsel, blant annet for å legge ut oppdateringer på Facebook om hva som skjedde med kona.

Den franske presidenten Macron, skrev til Nasrin Sotoudeh at han har gjort likestilling mellom kjønnene til sin hovedsak for sitt politiske mandat. 

Samtidig fyller Macron Frankrike med en islamsk kultur hvor «likestillingen» betyr at kvinner i ghettoene i Paris ikke lenger kan gå på kafé, for de er forbeholdt menn.

Macrons fremtidige «likestilte» Frankrike

Migranter plager kvinner i Paris så de ikke går ut lenger.  Kvinnene forsvinner fra gatebildet.  Da vi skrev om saken i 2016 lå det en video på Youtube som viste hva som skjedde da to kvinner gikk rundt i ghettoen. Nå er denne videoen fjernet fra Youtube.

Islamkritiske videoer forsvinner fra Youtube. Også denne forsvant:

Istedet finner man videoer om «tradisjonelle» antrekk i Algerie på Youtube.

Nasrin Sotoudeh er en modig kvinne. Her er hun avbildet uten hijab:

Det er helt utrolig hvordan europeiske medier fortsetter å selge idéen om at hijab er frigjørende for kvinner og hvordan de skyver frem unge muslimske hijabkledde jenter som ikke forstår rekkevidden av sin egen naive tro på at de «har valgt det selv». Hijaben er underkastelsen og kvinner som bærer den er islamgisler, enten det er «frivillig» eller ikke.

Daily Mail

Kjøp Oriana Fallacis bok her