Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Jarle Vines / Wikimedia Commons.

 

LO-kongressen har vedtatt å boikotte Israel, og med det påført sin nyvalgte leder Hans-Christian Gabrielsen et sviende nederlag, opplyser NTB:

– Vår solidaritet med det palestinske folk er like sterk som grunnmuren i Folkets Hus, sa Gabrielsen før han advarte mot følgene av en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

– Dette vil ramme palestinske arbeidere og palestinsk fagbevegelse, sa den nyvalgte LO-lederen.

Han ble ikke hørt. Med 193 mot 117 sluttet LO-kongressen opp om dissensen fra mindretallet i redaksjonskomiteen.

– Nok er nok

Til nå har LO gått inn for boikott av varer fra israelske bosetninger og industrisonene på Vestbredden, men nå skjerpes altså tonen fra landets største arbeidstakerorganisasjon.

– Hva står vi igjen med av virkemidler, spurte EL- og IT Forbundets leder Jan Olav Andersen, som gikk inn for en generell boikott. Han viste til at den israelske okkupasjonen av Vestbredden og Gaza har vart i 50 år og at en rekke andre tiltak har vært forsøkt, uten å føre til bedring for det palestinske folk.

– Nok er nok, sa Andersen.

Uttalelsen tar for øvrig til orde for at norske myndigheter anerkjenner Palestina som egen stat innenfor grensene av 1967, noe kongressen enstemmig sluttet opp om.

Det er en skammens dag for LO, som dertil gjør skam på Norge.

 

NTB-Mats Rønning – MIFF

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂