Flere asylsøkere i lukkede mottak, en full gjennomgang av asylsystemet og strengere krav til familiegjenforening. Det er blant Sylvi Listhaugs planer hvis hun og regjeringen får fornyet tillit.

Sylvi Listhaug (Frp) vil utvide bruken av lukkede mottak dersom regjeringen får forsette etter valget.

Listhaug er fortsatt i mammaperm fra jobben som statsråd for innvandring og integrering, men i forbindelse med Frps landsmøte forteller hun til ABC nyheter om sine planer for en eventuell ny regjeringsperiode.

– Vi ønsker å utvide bruken av lukkede mottak. Det er klart at når vi ikke vet hvem folk er når de kommer, så er det en stor risiko for Norge. Det kan være en måte å avsløre terrorister på, sier Listhaug.

I første omgang er det to grupper Listhaug i større grad ønsker å internere på lukkede mottak: Dem som ikke har avklart identiteten og dem som skal sendes ut etter avslag på asylsøknaden.

– Vi har bygd ut Trandum i flere omganger og satt ny rekord i retur. Den politikken skal vi fortsette med, sier Listhaug og viser med det til utvidelser på Politiets utlendingsinternat på Trandum i Akershus. Dette er Norges eneste lukkede forvaringssenter for utlendinger som skal uttransporteres fra landet.

FrP vil starte en full gjennomgang av dagens asylsystem hvis de vinner valget, bekrefter statsråden:

 – Slik det er i det kan det ikke fortsette. Vi kan ikke ha det slik at mennesker som får avslag på asylsøknaden ikke kan sendes tilbake. Det er afrikanske land som nekter å ta tilbake asylsøkere. Det må vi sette en stopper for, sier Listhaug.

Den viktigste saken for Listhaug er å stramme inn på familiegjenforening. Hun mener det haster, og at det må settes større krav for å hindre nye rekordtall.

– Det med familiegjenforening er en viktig sak for Frp, det handler om krav til at dersom du skal hente familien din må du ha kommet deg i jobb og kunne finansiere familien selv. Du bør ha vært i jobb i tre år hvis du skal hente familien din til Norge, sier Listhaug.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂