Nytt

Utsnitt av Al-Azhar-skolens profilbilde på YouTube.

 

Programmet «Kalla Fakta» på svensk TV4 sist tirsdag om den kjønns­segregerte muslimske Al Azhar-skolen i Vällingby utenfor Stockholm, ser ut til å ha avsted­kommet aggressive reaksjoner allerede den påfølgende dagen.

Dagens Nyheter (DN) skrev onsdag at personer tilhørende Soldiers of Odin om etter­middagen hadde tatt seg inn i skole­gården, hvor de i følge en anonym ansatt ved skolen hadde skapt uro.


Foto: Wikimedia Commons (utsnitt).

 

DN skriver:

Skolans biträdande rektor, Jane Almquist, säger till Stockholm Direkt:

– De började filma barn på ute skol­gården och sen sparkade de iväg en fotboll för några killar. När jag såg dem var de vid entrén och de höll på att klistra upp sina klister­märken och då ringde jag polisen.

Politiet identifiserte siden de angjeldende personene, i følge Aftonbladet fire-fem stykker, som i mellom­tiden hadde beveget seg i retning T-banen. De kunne ikke pågripes, da intet straff­bart forhold kunne bringes på det rene.

Organisasjonen har omtalt aksjonen på sin egen Facebook-side. Der fore­kommer det åpenbart også ekstremt innhold:

På Facebooksidan har man också publicerat ett bildinlägg med texten ”Catch and kill muslims in Sweden”, Fånga och döda muslimer i Sverige.

Svensk politi ser alvorlig på hendelsen, og man forstår dem godt. Vold mot mål som representerer nidkjære uttrykk for en viss islam, fremstår som et stadig mer sannsynlig scenario. Copycat-effekter begrenses ikke nødvendigvis til islamister for all fremtid.

Virkeligheten på bakken, den sosiale utviklingen og ikke minst samfunns­klimaet i Sverige er en cocktail som i praksis nærer volds­tilbøyelig­heten i deler av befolk­ningen. Det er vanskelig å si hvor dette vil ende.

 

Dagens Nyheter – Aftonbladet