Nytt

De senere år har det vært kjent at jøder flykter fra Malmø. Den sydsvenske byen er svært preget av innvandring fra Midtøsten, og det er personer fra denne kulturkretsen som jager jødene ut av byen.

I 2010 skrev Aftenposten:

– Vi blir trakassert, og vi blir fysisk angrepet. Det er ingen tvil om hvem som står bak, nemlig personer som har bakgrunn fra Midtøsten.

Det er informasjonsansvarlig i den jødiske menigheten i Malmö, Fredrik Sieradzki, som sier dette til Aftenposten. Blant Malmös mange innvandrere er det et stort antall mennesker som kommer fra ulike muslimske land i Midtøsten. Det finnes en strømning i den muslimske verden der man bedriver hets mot jøder. Denne hetsen får enkeltpersoner til å forfølge og trakassere Malmös jøder, sier Sieradzki.

I dag, 3.januar 2015 skriver Aftonbladet om hvordan muslimer i Sverige hetses og hvilke problemer de har i det Svenske samfunnet. Hvis de selv mener  at situasjonen er så vanskelig for muslimer i Sverige, så er det en gåte hvorfor de strømmer til landet i flerfoldige titusentall hvert eneste år, mens jødene forlater Sverige.

Hot, angrepp – och våldsamma attentat.
Muslimer i Sverige upplever att islamofobin har blivit grövre på kort tid.
– Jag är alltid på min vakt, jag går med huvan uppfälld, säger Anna Waara, 31.

—-

På fredagseftermiddagen samlades över tusen personer på olika platser, för att protestera mot våld och islamofobi och visa stöd för muslimska församlingar.
Demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) var en av talarna på Mynttorget mitt i Stockholm.
Ministern berättade för de hundratals demonstranterna hur hon själv blev hotad första gången, som tioåring.
– Rädsla är inget alternativ.
Alice Bah Kuhnke menar att islamofobin i Sverige beror på kunskapsbrist.
– Okunskap göder fördomar som kan bli till rädslor och som i sin tur i värsta fall kan bli till grova våldshandlingar, säger hon.
Nationell strategi mot islamofobin
Hon utlovar nu en nationell strategi mot islamofobi, som hon ska ta fram tillsammans med representanter för muslimska civila samhället.

Hvor blir det av de svenske tiltakene mot antisemittisme?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20104192.ab

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3540149.ece