Nok en gang har en gruppevoldtekt blitt spredd via sosiale medier i Sverige. Og nok en gang har det skjedd i Uppsala.

Saken blir kjent samtidig som rettssaken mot mennene bak den såkalte Facebook-voldtekten pågår i nettopp Uppsala.

Kvinnen anmeldte den mistenkte voldtekten, som skal ha blitt spredd via Snapchat, i slutten av januar, melder SVT Nyheter.

Avpixlat skriver at man på filmen hører personer i bakgrunnen som heier på og kaller offeret «svensk» og «tjockis».

Tre personer er mistenkt for voldtekt og medvirkning til voldtekt. To av dem er ikke svenske statsborgere, skriver Avpixlat.

Én er pågrepet og to etterlyst i forbindelse med voldtekten. Den pågrepne skal være i 20-årene, de etterlyste er henholdsvis i 20-årene og en 40-åring, ifølge Fria Tider.

Voldtektsofferet skal være i 20-årene.

Et vitne skal ha spilt inn deler av filmen som ble lagt ut på sosiale medier og levert den til politiet, som tror det finnes mer materiale. Statsadvokat Thomas Forsberg:

– Delar av händelsen är filmad och har lagts ut på Snapchat där den har legat under en tid. Den har varit tillgänglig för ett antal personer men det är i nuläget oklart hur många. Det finns en film som visar delar av händelsen.

– Med ganska stor sannolikhet finns det mer material, vi har en telefon i beslag och det finns uppgifter i utredningen som gör gällande att det ska finnas mer filmat material som kan kasta ljus på vad som har skett vid tillfället.

Voldtekten skal ha skjedd på et hotell i Uppsala. Den har ingen forbindelse med den voldtekten som ble live-strømmet på Facebook i januar, der to av de tiltalte er afghanere og en er iraner med svensk statsborgerskap. Rettssaken pågår i disse dager.

 

SVT: Ny filmad misstänkt gruppvåldtäkt i Uppsala

Fria Tider: Ny filmad gruppvåldtäkt spreds via Snapchat

Avpixlat: Ny misstänkt gruppvåldtäkt spreds via Snapchat

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂