For en tid siden handlet Dagens bilde om epler på Vestlandet, og manglende bruk av dem.

En kommentator foreslo at man burde bruke eple-overskuddet til hjemmelaget calvados. Men denne formen for privat initiativ er ikke helt lovlig – og resultatene kan bli så som så. Man er på den sikre siden om man overlater destillasjon og eventuell lagring til profesjonelle, for eksempel Ciderhuset i Balestrand, som kan tilby to varianter av norskprodusert eplebrennevin. Den enkleste er Balholm Epledram 1833 til Kr 261,- for en halvliter (ikke fatlagret), og den betydelig mer elegante Balholm Epledram 6666, som er lagret på eikefat i ett år før den tappes på flasker. Den er noe dyrere, Kr. 290,- for halvliteren. Kvalitetsforskjellen mer enn oppveier prisforskjellen. Styrken på begge er 40%. De går utmerket som avec, servert i tulipanglass.

Balholm tilbyr dessuten et ganske bredt utvalg av både alkoholisk og alkoholfritt, basert på norsk frukt. På Polets nettsider finner man nærmere informasjon om både utvalg og hvilke utsalg som har det på lager. Men det er alltid mulig å bestille.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂