Når Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu sier at det snart blir hellig krig i Europa, så har han et poeng, skriver Sean O’Grady i The Independent. The Independent ligger langt til venstre på den politiske skalaen og O’Gradys poengutdeling skyldes at han mener at ytringsfrihet skal tilsi at Nederland skulle tillatt tyrkiske politikere å slippe til for å drive valgkamp – i Nederland.

Det holder ikke for journalister som O’Grady at tyrkerne (nedertyrkere ifølge Aftenposten) har dannet et eget politisk parti – DENK – i Nederland. Alle skal ha rett på alt – helt til vi når det punktet hvor monokulturen islam ikke tillater at vi andre har rett på noe som helst. Men så langt frem greier ikke dagens journalister å se. De tror at det vil stoppe opp et eller annet sted på veien. Nesten som SSBs innvandringsfremskrivninger hvor kurvene vil flate ut før de synker med et lettelsens pust. Uten plausibel årsak eller forklaring.

De som ikke følger med på utviklingen tror altså at det finnes et slags naturlig metningspunkt. Som om man i Nigeria eller Somalia plutselig vil tenke – nei nå har nok av oss utvandret til Europa – resten av oss blir her og bygger landet. Man leter forgjeves i historien for å spå om fremtiden. For denne fremtiden er ny. Vi finner ikke den i historiebøkene. Aldri før har planeten hatt så stor befolkning og aldri har vi forventet en tilsvarende økning. Og det skjer i et raskt tempo. Så raskt at Europa ikke rekker å omstille seg til befolkningsoverskuddet som tyter inn over grensene fra Afrika og Midtøsten – hovedsaklig fra muslimske land.

Tyrkia truer Europa med å slippe migrantene løs i gummibåtene. Og Erdogan sier at tyrkiske kvinner i Europa bør få fem barn hver. For å beskytte dem mot «urett» som han sier. En stor befolkning av tyrkere bosatt i Europa er hans mål. Geert Wilders hadde helt rett da han betegnet dem som en femtekolonne. I en tale rettet mot tyrkere i Europa på fredag, sa Erdogan:

“Go live in better neighborhoods. Drive the best cars. Live in the best houses. Make not three, but five children. Because you are the future of Europe. That will be the best response to the injustices against you.”

(talen til Mevlüt Çavuşoğlu kommer etter en reklame som ikke lot seg fjerne)

Etter det nederlandske valget talte den tyrkiske utenriksministeren i Ankara. Han henvendte seg til Europas politikere:

“Where would you go?” “Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.”

Where would you go? Ja, det er et godt spørsmål, Çavuşoğlu. Vi har ikke så mange steder å gå. Europa er vårt hjem, ser du. Og den kollapsen du ser komme er resultatet av vår misforståtte godhet kombinert med kyniske maktmennesker som har bedrevet en uansvarlig innvandringspolitikk.

Det er nesten uvirkelig å tenke på hvor mange som ønsket Tyrkia som medlem av EU. Hvordan Tyrkia skulle fungere som en «bro» til resten av Midtøsten. Den gangen man så for seg et stort marked med 80 millioner potensielle konsumenter av europeiske produkter. Virkeligheten innhentet oss da andre Øst-Europeiske land tok sin plass ved bordet og vi oppdaget konsekvensene av fri flyt.

For britene er det nå så viktig å komme seg ut av EU at de gladelig ofrer Skottland! Dette viste en fersk undersøkelse gjennomført for The Telegraph denne uken.

59,9% sier at Brexit er viktigere enn å holde landet samlet.

Det er bare å håpe at resten av Europa forstår det som britene har sett: Det aller viktigste er å bevare sitt land, sin nasjon og sin uavhengighet.

The Independent  Washington Post  Euronews

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂