Bildet: Den tyrkiske utenriksminister Mavlut Cavusoglu er medlem av en regjering som synes det er helt OK å arrestere en tysk journalist og kaste ham i tyrkisk fengsel for vanlig journalistisk arbeid og samtidig kreve å få drive valgkamp i Tyskland. Erdogan-regimet er preget av en aggresjon mot alle som ikke føyer seg etter deres premisser. VGs Nilas Johnsen er stasjonert i Istanbul, men klarer ikke beskrive regimets utpressing av velgerne i Tyrkia og europeiske land. Ut fra VGs beskrivelse var det Nederland som provoserte. Mange kurdere demonstrerte mot at Cavusoglu fikk tale i Hamburg 7. mars. Men de har ingen stat som kan backe dem opp. Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Scanpix.

Recep Tayyip Erdogan skrudde søndag opp retorikken. Nå er det ikke bare enkeltland, men Vesten som skjæres over en kam som nazister.

Vesten har kastet masken, er Erdogans diagnose. Han truet med å avstraffe Nederland, omtrent som en gammel skolelærer med spanskrør. Nederlenderne skal ned på kne.

Speaking at an awards ceremony in Istanbul on Sunday, Mr Erdogan said of the Netherlands: «They will certainly pay the price, and also learn what diplomacy is.»

Accusing the Dutch of acting in an «impudent» way, he said: «Holland! If you are sacrificing Turkish-Dutch relations for the sake of the elections on Wednesday, you will pay a price.»

Threatening to travel to rallies abroad himself, he added: «The West has clearly shown its true face in the last couple of days. What we have seen… is a clear manifestations of Islamophobia.

«I have said that I had thought that Nazism was over, but that I was wrong. Nazism is alive in the West,» he said.

A protester demands the release of jailed Turkish-German journalist Deniz Yucel before Turkey’s Foreign Minister Mevlut Cavusoglu is expected to hold an election campaign rally for the upcoming Turkish referendum in Hamburg, Germany March 7, 2017. REUTERS/Fabian Bimmer

Det eneste landet som fant nåde for Tyrkias øyne var Frankrike som lot utenriksminister Cavusoglu tale på et møte i Metz søndag. Men Cavusoglu lot sin forakt regne over Nederland som nektet flyet hans å lande lørdag.

Speaking in Metz, Mr Cavusoglu described the Netherlands as the «capital of fascism».

He said of the Dutch ambassador, who is on leave: «We are saying that there is no need to come back to Turkey. He can’t come, he can’t enter.»

Statsråden for barne- og familiesaker, Fatma Betul Sayan Kaya, som forsøkte å ta seg inn i Nederland via bil fra Tyskland, men ble avvist 30 meter fra konsulatet i Rotterdam og eskortert til grensen, forsøkte å spille offer og hevdet hun ble dårlig behandlet som kvinne.

«We were subjected to rude and rough treatment… Treating a female minister this way is very ugly.»

Rundt 1.000 tyrkiske menn samlet seg foran konsultatet og politiet måtte bruke vannkanoner og hester.

Europa har fått en liten forsmak på hva Erdogans regime kan stelle i stand i land med stor tyrkisk diaspora. Hvis de vil. EU har ingen felles politikk og Erdogan vil forsøke å spille landene ut mot hverandre. Han er rasende på Østerrike, Tyskland og nå Nederland. Alle får nazi-anklagen slengt i ansiktet.

Den nederlandske statsministeren Mark Rutte er av den feminine typen som ikke klarer å møte Erdogan på samme nivå. Når han blir kalt nazist svarer han at det er upassende språk.

Denne tafattheten vil bare anspore Erdogans regime til å teste ut grensene for hva de kan tillate seg.

Erdogan og hans menn spiller nazi-kortet og kobler det til islamofobi. Men det er samme kort som den politiske klassen i Europa bruker mot sin egen høyreside. Nå anvender Erdogan samme metoder mot dem selv.

Man kan tydelig se at norske aviser har problemer med å se Erdogan for hva han er. Ønsket om å ta på ham med silkehansker er lett å få øye på. Var det ikke dumt av Nederland å nekte statsrådene å slippe inn? Mediene er dårlige på å forklare hvorfor tyrkiske statsråder ikke skal drive valgkamp i Europa, når de ikke tillater det kurdiske partiet å holde møter i Tyrkia.

Den politiske korrekte klassen møter nå seg selv i døren. De må enten ta tyren ved hornene, eller så kommer politikere som Wilders og Le Pen til å storme frem.

Erdogan driver anskuelsesundervisning av velgerne i de land som går til urnene, først i Nederland og deretter Frankrike.

Denne gang kan ikke mediene og establishment legge skylden på Wilders og Le Pen.

 

http://www.bbc.com/news/world-europe-39248646

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂