Bilde: Spansk politi

 

Spansk politi gjorde i januar et enormt våpenbeslag – blant annet av 400 granater og mer enn 10.000 skytevåpen – fra en kriminell gruppe i landet, og har nå gått ut med bilder av beslaget, opplyser El País.

Forbindelseslinjen til jihad gjør det hele ekstra dystert:

Materialet beslaglagt av statspolitiet sist januar i Bizkaia, Girona og Cantabria, omfatter totalt mer enn 10.000 krigsvåpen. Det dreier seg om mer enn 9000 CETME-rifler, antiluftskyts, 400 granater, pistoler og revolvere som er blitt oppsporet i en operasjon som startet med sporingen av våpen benyttet av en terrorist i angrepet på det jødiske museet i Brussel den 24. mai 2014, hvor fire mennesker ble drept.

The Times skriver at gateverdien av våpnene er 10 millioner euro, og at gruppen videresolgte våpen i Spania, Frankrike og Belgia. En ulovlig fabrikk er også blitt avslørt:

Police in Bilbao also revealed that they had discovered a workshop with machinery used to reactivate weapons. Five men were arrested in raids across Spain and €80,000 (£70,000) in cash was seized.

Reaktiverte våpen ble benyttet i terrorangrepet i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo i Paris den 7. januar 2015, hvor 12 mennesker ble myrdet. En politikilde bekrefter overfor den engelske avisen at gruppen også videresolgte til terrorister.

 

El País – The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂