Donald Trumps høyre hånd Steve Bannon gjorde forleden en sjelden offentlig opptreden sammen med Det hvite hus’ stabssjef Reince Priebus, da de ble tatt varmt imot under den årlige Conservative Political Action Conference (CPAC) i Washington.

Hendelsen tolkes, blant andre av The Independent, som de forsiktige konservatives omfavnelse av de mer kompromissløse sådanne.

Dette er Trumps fortjeneste, sier Priebus, og Bannon bemerker at «hvis partiet og den konservative bevegelsen står sammen, kan de ikke stanses». Det skader neppe hvis konservative partier i Europa tar notater her.

Trump-administrasjonen vil gjøre enorme anstrengelser for å nå målene den har satt seg, i følge Bannon, som sier han jobber mesteparten av døgnet. Trumps sjefsstrateg nevnte tre prioriteringer: Nasjonal sikkerhet, økonomisk nasjonalisme og – kanskje mest interessant – det han kalte «deconstruction of the administrative state».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂