Nytt

Bildet: Valgkamp for Roy Moore i Montgomery 21 september. Trumps tidligere rådgiver Sebastian Gorka, Moore og Sarah Palin. Foto: Tami Chappell/Reuters/Scanpix

Det skal velges en etterfølger til justisminister Jeff Sessions i delstatsforsamlingen i Alabama tirsdag. På den sikre siden står Thomas Strange som har støtte både fra republikanerne i Senatet og Donald Trump.

På den andre står tidligere høyesterettsjustitiarius i delstaten, Roy Moore, som har støtte av Steve Bannon, Sarah Palin, Laura Ingraham og flere andre diehard-Trump-supportere.

Vi står dermed i den merkverdige situasjon at Trumps mest svorne tilhengere backer en rival Trump er mot. Men slik oppfatter ikke Bannon og hans folk det. De er mot leder av Senatet Mitch McConnell og det republikanske establishment som har pøst titalls millioner dollar inn i valgkampen.

Likevel leder Moore med ti poeng.

Trump og Pence var i helgen nede for å støtte Luther, men Bannon var også der, for Moore.

Det handler om hvem som skal vinne i 2018. Bannon og hans folk vil fravriste Republikanske ledere initiativet. De mener at McConnell motarbeider Trumps agenda.

Senior Republican officials are uneasy. They worry Moore’s victory would fuel a groundswell of enthusiasm on the populist Right, triggering a wave of well-resourced primaries that weaken Republican incumbents — or worse, see them ousted in favor of weak general election nominees, dashing GOP hopes of broadening its 52-seat majority.

 

Hvis de slår ut Luther ligger veien åpen for å slå establishment-kandidatene. Bannon og hans menn ser på dem som kontrarevolusjonære. De ønsker å starte et grasrotopprør, et nytt Tea Party.

Trump har sagt at han vil støtte Moore hvis han blir valgt.

Luther og republikanerne skremmer med at Moore med sine konservative synspunkt ikke er valgbar.

Men når man hører hva det var som diskvalifiserte ham, må man lure hvor USA er på vei. Når det ikke er lov å ha de ti bud ved inngangen til justisdepartementet i Alabama, er noe skjedd. Kanskje det ikke er Moore som er på ville veier?

Establishment i partiet mener at Moore vil bli en belastning:

Top Republicans fear Moore’s sermonizing from the Senate floor against abortion, gay marriage and other divisive social issues. Their anxiety is justified. In the past, Moore has said homosexuality should be outlawed and does not shy from confrontation.

Men det Bannon  & hans folk satser på er at folk er så forbannet på republikanernes ledelse at de vil stemme for den ekte varen, og ikke fake republikanere.

Top Republicans fear Moore’s sermonizing from the Senate floor against abortion, gay marriage and other divisive social issues. Their anxiety is justified. In the past, Moore has said homosexuality should be outlawed and does not shy from confrontation.

Top Republicans fear Moore’s sermonizing from the Senate floor against abortion, gay marriage and other divisive social issues. Their anxiety is justified. In the past, Moore has said homosexuality should be outlawed and does not shy from confrontation.

http://www.washingtonexaminer.com/republicans-on-edge-with-roy-moore-poised-to-upset-luther-strange-in-alabama/article/2635599

 

.