De to journalistene i Süddeutsche Zeiting, herr Obermaier og Obermayer, mener Trump truer pressefriheten i den grad at de vil gjenopplive samarbeidet som fikk frem Panama Papers. Bladet Kampanje vil gjerne ha redaktør for Aftenposten, Espen Egil Hansen, til å si at det er en god idé og det vil de gjerne være med på, slik som forrige gang.

Men Kampanje får det ikke helt til.

– På den andre siden er det viktig at pressen ikke bare går i flokk. Jeg tror det er viktig at ulike medier tar ulike valg. Men de har et viktig poeng i at det ikke var noen andre på pressekonferansen til Trump som stod opp for journalisten han gikk til angrep på.

– Er det symptomatisk for pressen?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror bare det er så utenfor alt man kan forvente av en ansvarlig president at alle ble perplekse. Jeg tror Trump nå kommer til å oppleve en uavhengig og maktkritisk presse, også fra Aftenposten, som kommer til å se han i kortene så langt vi kan.

Men dette er jo bare tull. Jim Acosta fra CNN fikk ikke svar, han fikk stille spørsmålet, men fikk ikke svar. Det er ikke slik at Trump har plikt til å svare. Han benyttet seg av sin rett til å si at CNN var en kanal som ikke praktiserer fair play. Det var det nok en del av de fremmøte som hadde forståelse for.

CNN er ellers ikke utestengt fra noe som helst. Mandag kveld var den samme Jim Acosta til stede på pressebriefen i Det hvite hus og hadde en lang utveksling med pressetalsmann Sean Spicer.

Mediene må vokte seg for å blåse seg opp, samtidig som de går etter Trump med alt de har.

 

http://kampanje.com/medier/2017/01/aftenposten-redaktor-vil-samarbeide-om-trump-gransking/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.