Tre 15-16-årige jenter skal ha blitt antastet av seks menn i Ølen natt til søndag. Jentene ble holdt igjen med makt og utsatt for «handlinger av seksuell karakter».

Lørdag kveld oppdaterte NRK sin nettsak med opplysning om at samtlige seks er utlendinger. NRK angir politiet som kilde.

De tre jentene var ute og gikk i Ølen sentrum klokken 00.30 natt til søndag da de ble kontaktet av de seks mennene.

olen

Jentene ønsket ikke kontakt og prøvde å komme seg unna. Da brukte mennene fysisk makt for å holde jentene fast og utsette dem for handlinger av seksuell karakter, ifølge forklaringen jentene har gitt politiet. Alt skal ha foregått utendørs.

Politiet vil ikke gå i detalj om hva jentene har forklart, men opplyser at «jentene har opplevd situasjonen som ubehageleg». Man kan mistenke at det er et understatement.

Har avgitt forklaring

Lokalavisen Grannar var først med nyheten. De har snakket med operasjonsleder Andre Skram Hansen ved Sør-Vest politidistrikt:

— Fire av dei sikta i sakta har avgitt forklaring og er løslatt. Eg reknar med at også dei to siste blir løslatt i løpet av dagen, men dei er framleis sikta for straffbare forhold, opplyser Skram Hansen til Grannar like etter klokka 14 sundag.

Jentene ga i forklaringene sine opplysninger som førte til at politiet ved 4-tiden natt til søndag kunne gripe mennene i en bolig i Ølen.

Alle de seks mennene er bosatt i distriktet, ifølge Skram Hansen. De er fra 17 år til midten av 20-årene.

Han ønsker ikke å si noe mer om hva de fornærmede og de siktede har forklart, men sier at partenes versjoner av hva som skjedde skiller seg noe fra hverandre.

Fikk asylmottak i 2015

I november 2015 meldte flere medier at UDI ville etablere et akutt asylmottak i en brakkerigg på Westcon sitt område i Ølensvåg.

Det skulle holdes et informasjonsmøte med Vindafjord kommune og lensmann Ingvar Gjærde, skrev Haugesunds Avis:

– Jeg vil informere om politiets oppgave som er sikkerheten til de som kommer og de som allerede bor her, sier Gjærde.

Noen dager etter skrev Bergens Tidende at 360 asylsøkere ankom tettstedet.

Ølensvåg har 850 innbyggere.

 

Grannar: – Antasta av seks menn

Haugesunds Avis: 350 asylsøkere til Ølensvåg

Bergens Tidende: Nå kommer 360 asylsøkere til Ølen