Nytt

En kvinne i 20-årene ble natt til søndag overfalt på dansegulvet på utestedet Downtown i Trondheim, trengt opp mot en vegg og utsatt for det politiet betegner som grove seksuelle handlinger. Kvinnen skal være sterkt preget av hendelsen. Ledelsen ved utestedet mener hun gikk rolig ut av lokalet.

Politiet beskriver hendelsen som voldtekt eller grove seksuelle handlinger. Kvinnen selv opplevde hendelsen som svært traumatisk. Hun ble natt til søndag tatt hånd om av helsepersonell ved voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital.

– Hun har vært til undersøkelse og har også avgitt en foreløpig forklaring. I følge hennes forklaring ble hun omringet av flere personer av utenlandsk opprinnelse. De trengte henne opp mot en vegg, og her ble hun utsatt for grove handlinger av seksuell karakter, sier krimvaktleder Terje Øfsti ved Sentrum politistasjon.

Hendelsen er spesiell. Kvinnen ble antastet/overfalt midt ute på et dansegulv, der man tror seg beskyttet av andre mennesker. Fire menn går løs på henne og presser henne mot en vegg, uten at noen reagerer.

At slikt kan skje midt blant folk gjør noe med tilliten til omgivelsene. Utesteder bør kanskje se på den økonomiske siden: Hvor trygt er det å gå på utesteder med mye alkohol og sene åpningstider?

Eierens versjon rimer svært dårlig med politiets:

Eier av utestedet Downtown. Jim Jacobsen, hadde ikke fått beskjed om hendelsen da Adresseavisen kontaktet han søndag kveld. Etter å ha undersøkt saken, sier han:

– Kvinnen skal ikke ha slått alarm da hun var inne på Downtown, men gått stille og rolig ut og satt seg på en trapp på andre siden av gata sammen med typen sin. Etter en stund tok de kontakt med politiet, som igjen kontaktet en av våre vakter og fortalte at det hadde vært en hendelse på dansegulvet. Han oppfattet dette som så vagt at han dessverre ikke rapporterte det videre, forteller Jacobsen.

For noen år siden var oppmerksomheten rettet mot ikke-vestlige som ikke slapp til på utesteder. Nå er problemet norske jenter som ikke får gå i fred. Det er en utvikling som de etablerte mediene og myndighetene ikke våger å ta opp.

Hendelser som dette signaliserer en total mangel på respekt for kvinner, og er samtidig en type selvtekt som utfordrer samfunnets moral og verdier. Når man gjør slikt på et offentlig sted, midt blant folk, er det også et budskap til omgivelsene: We don’t give a shit.

Det er i samme klasse som forsøkene på å dra unge jenter inn i biler, som det har vært flere av i LIllestrøm-området. Signalet er: Jenter er fritt vilt.

– Voldtatt på dansegulvet