Sakset/Fra hofta

I et intervju med Nettavisen forteller Geir Ove Kvalheim om sitt Facebook-innlegg: «Kjære rasist. Jeg vet at du er allergisk mot fakta, men jeg har laget en liten huskeliste til deg likevel.» Deretter ramser han opp hva som han mener ikke er norsk. Dette er vel hans bidrag i kampanjen «ingenting er ekte norsk, så hvorfor egentlig bry seg om Norge eller nordmenn». Innlegget er delt over 8000 ganger og likt av over 22.000. Det har med andre ord gått sin seiersgang på Facebook.

Det burde ha stanset der. Men saken er at Geir Ove Kvalheim samler inn klær, mat og tepper til flyktninger i Hellas og har latt seg interjue av Nettavisen.

– Jeg er dypt bekymret over hvordan uriktige opplysninger kan ta av på Facebook. Folk kaster seg over hatretorikk på nettet, og det bekymrer meg virkelig.

Sier Geir Ove Kvalheim. Han er virkelig bekymret. Det er vi også. Over hva folk støtter og tror på. Som Geir Ove Kvalheim, beskrevet av Økokrim som en notorisk forfalsker. En forfalsker som nå er rørende opptatt av «uriktige» fakta.

Her er teksten Geir Ove la ut på Facebook:

geir-ove

Jesus som flyktning… Han dro altså hjem igjen da det ble trygt på hjemstedet. Han fikk ikke livsoppholdet garantert av egyptiske skattebetalere. Og Josef og Maria fremstilte seg etter det skrifttradisjonen forteller, aldri som ofre. Familien flyktet til nærmeste trygge naboland. De var personlig forfulgte av en mektig person som hadde tilkjennegitt dødelige hensikter.

Vikingenes gjestfrihet. Gjestfrihet er en form for etikette som er reservert personer som kommer for et kort opphold, og som skal hjem igjen, ikke til personer som koloniserer ens eget samfunn. Caldwell skriver godt om dette og kan med fordel siteres på utvalgte punkter som: «En gjest som blir værende blir en inntrenger.» Gjestebudet er over.

At vi har innført julenissen, romerske bokstaver og arabiske tall, viser at vi er i stand til å velge ut de gode tingene i andre kulturer (skjønt vi hadde allerede fjøsnissen).

Den hellige Nikolas av Myra (~280-~345) var en kristen helgen. Området han bodde i var gresk på den tiden, selv om det nå er den del av Tyrkia.

At vi tar til oss nye ting fra utlandet betyr ikke at vi skal avvise de dårlige, som ufungerende samfunnsmodeller. At alle verdens folk skal stamme fra Afrika og at vi har et felles genetisk opphav forandrer ikke på det faktum at distinkte folk har utviklet seg over tusenvis av år. Hvem bryr seg om felles opphav 50.000 år tilbake i tid hvis 90% av voldtektsmenn er fra fremmede kulturer?

Slike kvasi-innlegg som dette som svelges rått og deles på Facebook uten at folk tenker særlig nøye igjennom det fordummer bare debatten.

Det kan godt hende at Geir Ove Kvalheim er blitt et nytt og bedre menneske, men Nettavisen kunne jo nevnt at Geir Ove Kvalheim har sittet i fengsel for bedrageri der han står frem som verdens frelser for nødstilte. «Vi har aldri hatt en tilsvarende sak i Norge», sa politiadvokat og aktor Aud Slettemoen under rettsaken i våres. Litt sunn skepsis er ikke av veien.

Litt pikant er det også at Geir Ove Kvalheim solgte et uekte Tysk kors i gull, angivelig fra Waffen SS til Fredrik Jensen, til en privatperson. Hvem var det som ropte høyt om rasister? Nei, det er kanskje ikke så nøye hvis man kan tjene penger det?

Nettavisen glemte å nevne at prosjektet som Geir Ove Kvalheim promoterer også samler inn penger via Bidra.no. Det er ikke bare gamle klær og tepper. 125.000 kroner. Ikke dårlig. Nesten litt synd at prosjektet ble avsluttet akkurat nå som det ble så godt kjent, ikke sant? Men sånn er det med crowdfunding. Trenger bare å komme i avisene slik at prosjektet blir kjent. Bra jobba av Geir Ove Kvalheim. Med 8000 delinger på Facebook og ved å kalle folk rasister så blir man fort kjent i lille Norge.

Det passet jo tidsmessig veldig godt med innsamlingsaksjonen…

geir-ove-kvalheim2

 

PS. Vi mottok saken som et tips på nyttårsaften (fortsett å sende oss tips!). Geir Ove Kvalheim er også omtalt på Mahmoud Faramands blogg. Han er like lite imponert som oss.

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også