Nytt

anis-amir-etterlyst

Tunisieren Anis Amri, som mistenkes for å ha utført terrorangrepet i Berlin sist mandag, hadde flere måneder i forveien snakket om å utføre et selvmordsattentat, opplyser sikkerhetskilder til Der Spiegel.

I følge det tyske tidsskriftets opplysninger

dukket det under etterforskningen av flere hatpredikanter opp resultater fra overvåkningen av telekommunikasjonen hvor Amri tilbød seg å utføre selvmordsattentat.

Det kan altså fastslås at terroristen, som etterlot seg fingeravtrykk på lastebilen, ikke var blant de selvradikaliserte «ensomme ulver», men snarere var tilknyttet ekstreme islamistiske miljøer.

The Times skriver at han oppsøkte en moské etter ugjerningen:

In growing evidence of clues missed in the run-up to the Christmas market lorry attack that killed 12, footage also appeared to show Anis Amri at a Berlin mosque hours after the murders. He can be seen at the entrance to the Hicret mosque, three miles from the market, at about 4am on Tuesday, eight hours after the massacre.

Detter er naturligvis dårlig nytt for Tyskland, med tanke på hvordan islamistiske miljøer vokser. Det er så mange som ytrer seg som Amri, at det ikke holder til pågripelse:

Likevel er ytringene klassifisert slik at de ikke er nok til anholdelse.

Og som om ikke det var nok:

Dessuten skal Amri i følge en kilde hos sikkerhetsmyndighetene ha opplyst hvordan kan kunne skaffe seg våpen.

Tyskland har med andre ord skaffet seg samme problem som Frankrike: Det er så mange farlige islamister der ute at det er uråd å holde oversikt, langt mindre kontroll. Tyskland flommer helt enkelt over av dem.

Amri er ellers et monument over Europas asylpolitikk. I Italia oppgav han å være tunisier, i Tyskland egypter, angivelig en forfulgt sådan. Siden han hadde brukt flere identiteter, ble asylsøknaden hans funnet «åpenbart ubegrunnet» og avvist. Siden det ikke var rettslig mulig å utvise ham, befant han seg i Tyskland på såkalt tålt opphold.

Oppskriften er så enkel å bruke at islamister som vil bringe Europa i kne, måtte være idioter om de ikke brukte den. De største idiotene er europeerne som lar det skje.

 

Der SpiegelThe Times