richard-barrett

Før jakten på Berlin-terroristen Anis Amri var over, kom tidligere antiterrorsjef Richard Barrett (bildet) i den britiske utenlandsetterretningen MI6 med en tankevekkende opplysning til BBC, som bekrefter vår egen analyse av sikkerhetssituasjonen i Tyskland:

Antallet ekstremister i landet som er potensielle terrorister, er simpelthen for mange til å holde under kontroll. Noen vil derfor uunngåelig slippe igjennom nettet.

The Guardian skriver:

He said there were 7,000 live cases in Germany – people suspected of being in touch with extremist groups and worthy of investigation – of whom 550 were “really extreme potential terrorists”. He said: “As you can imagine, that is an almost impossible number to control.”

Det siste forstår man også i lys av ressursene det krever:

One of the biggest problems facing all intelligence agencies is that mounting surveillance on an individual such as Amri, including tapping his phone, requires an enormous number of staff. Intelligence agencies are coy about exact figures, but on average surveillance of just one person might require 25 to 40 people. The agencies have to make hard decisions about who they will watch full time and they make mistakes – as the British intelligence agencies did in the Rigby case.

Den samme feilen gjorde fransk etterretning da de fjernet Toulouse-morderen Mohamed Merah fra listen over de største potensielle truslene.

Den britiske avisen skriver at Tyskland allerede i oktober vedtok lovgivning som gir økte overvåkningsfullmakter, men det er tvilsomt om dette hjelper all verden. Det er nemlig vanskelig nok allerede å forbedre sikkerheten ved å bruke all den interessante informasjonen som foreligger. Slik er det også i Belgia, Frankrike og Storbritannia:

In almost every terrorist act since the 9/11 attacks, those responsible were already on the radar of the intelligence agencies: the Boston bombers, the killers of Fusilier Lee Rigby in London, the attackers in Paris and Brussels.

Det er svært lett å innse at dette vil bli situasjonen overalt hvor det kommer et tilstrekkelig høyt antall muslimer. Der hvor islam er, finnes også islamismen – slik det finnes alkoholisme der hvor det er alkohol. Og fra tid til annen er islamismen voldelig.

Det betyr ganske enkelt at hvis den islamske kjedeinnvandringen til Europa fortsetter ufortrødent takket være asylinstituttet og familiegjenforening, vil også det å holde kontroll med sikkerhetstrusselen fra islamister bli en enda mer uoverkommelig oppgave.

Hvor mange usynlige fiender vil Norge ha skaffet seg innen den dagen det blir slunkent i NAV-kassen?

 

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂