Rettspsykologen Rudolf Egg har gjennomgått anmeldelsene etter nyttårsnatten foran Köln-domen og kan fortelle at det som skjedde var enda verre enn det som er kommet frem.

Politiet sviktet ofrene, både de som var på stedet og operativ sentral. De tok ikke alarmropene alvorlig, de sto og så på det som skjedde og når desperate kvinner ba om hjelp fikk de ingen.

Denne passiviteten og svik mot kvinner og deres partnere forteller om et system som ikke lenger tør å utfordre et kvinnesyn som Tyskland i dag burde kjenne.

En slik passivitet fra ordensmakten kan bare forklares med signaler ovenfra om at man ikke skal konfrontere muslimsk mobb. Det er en tilbaketrekning som foregår på mange plan av samfunnet. I skolen, i det offentlige rom, i politiet, i helsevesenet.

Angela Merkel symboliserer dialogsamfunnet som tar imot migranter med åpne armer og lever på en rosa sky. Når virkeligheten kolliderer med drømmene, velger man drømmene.

Den samme mentalitet finnes i det norske systemet. Erna Solberg er en Merkel-klone. Når en jente nesten blir voldtatt på et asylsenter og søker støtte hos arbeidsgiver Hero, får hun det ikke. Det er hun som er brysom.

Dette er mentaliteten som utspant seg i Køln nyttårsnatt. På sentralt hold benytter man seg av mørklegging og løgner for at ikke negative nyheter skal komme ut. Offentlige etater blir spindoktorer for islamsk kultur. Deres ære blir statens ære. Begge er interessert i å skjule negative hendelser. Forbrytelser blir et spørsmål om PR.

Tsyk politi påsto at de ikke visste om overgrepene før flere dager senere. Dette er løgn, sier Egg. Det innløp anmeldelser allerede første nyttårsdag. Politiet var fullt klar over hva som skjedde. Kvinner forteller at de fikk beskjed om at de hadde seg selv å takke som gikk ut på en offentlig plass nyttårsaften. En annen politimann så ikke på kvinnen som henvendte seg til ham, men festet blikket mot Rhinen.

Det som ennå ikke har kommet frem hvordan flere hundre menn kunne møte frem og opptre som mobb. De visste hva de gjorde.

Når politiet står som øyenvitner til overgrep uten å gripe inn, skapes et lovløst rom. Overgrep mot kvinner er samtidig en ydmykelse ikke bare av kvinnene, men av mennene. Muslimske menn viser sin overlegenhet. Tyske menn mister sin mandighet. I et hvert normalt samfunn forsvarer mennene sine kvinner. Nyttårsnatten i Køln viste tysk politi at de hverken forsvarer loven eller kvinnene.

Dette er status for dagens Tyskland.

Det lover ikke godt.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article159019719/Die-unfassbaren-Aussagen-der-Opfer-ueber-die-Polizei.html