Sakset/Fra hofta

Etter at nærmere 1000 kvinner ble utsatt for seksuelle overgrep på nyttårsaften i Køln i fjor, var det logisk å anta at politiet ville gjøre alt de kunne for å unngå en repetisjon i år.  Men som alltid, er det noen som vil sutre og klage og si at det er rasisme når politiet bruker sin kunnskap og erfaring.

For de ekstra hårsåre er det reinspikka rasisme hvis etnisitet spiller inn. De ser seg ikke fornøyd før eldre damer blir stanset og kroppsvisitert for kniver i like stort antall som de som matcher profiler for voldelige gjengmedlemmer. Alle er jo like, ikke sant? Samtidig forventer alle at politiet jobber effektivt. Hallo?

I Køln i år besluttet politiet å foreta en id-kontroll på hundrevis av nordafrikanere (da det i hovedsak var de som sto bak alle overgrepene i fjor). Politiet så at noe bygget seg opp og bestemte seg for å rykke det opp med roten. Men da fikk humanistene hikke!

Politisjef Jürgen Mathies kommenterte:

«Jeg avviser denne negative kritikken. Den klare målsettingen var å forhindre liknende episoder fra i fjor.»

Han la til at 650 personer hadde blitt anholdt for id-sjekker og at nesten samtlige av disse var fra nordafrikanske land.

«Deres karakteristika var slik at potensielle kriminelle handlinger var å forvente», sa politisjefen. «Vår erfaring, fra forrige nyttårsaften og andre politiaksjoner hadde vist oss at vi trengte å sjekke disse menneskene. De var ikke gråhårede eldre menn eller blonde unge kvinner.»

Betegnelsen politiet brukte på Twitter ble også kritisert:

koln1

Forkortelsen «Nafris» ble ikke godt mottatt. Det tyske politiet forklarte til CNN at nafri er en vanlig betegnelse på nordafrikanere i Tyskland. Selv en forkortelse for North African høres rasistisk ut i CNNs ører. Politisjef Mathies måtte beklage:

«The term was used in a very unfortunate way. It is used within the police internally and also in the media. But again, it is very unfortunate it was used in the midst of this situation, I regret this very much and I cannot take it back.»

Man er så livredde for å krenke noen at man må beklage at man sjekker de som passer til beskrivelsen av de som sto bak overgrepene ifjor da bare en håndfull ble arrestert på grunn av underbemanning, mangel på kontroll og bevis.

En talsmann for det tyske politiforbundet var klar i sin dom: Deportér dem!

Men nå er det på tide å legge vekk silkehanskene. For hvem er det som betaler prisen for dette? Jo, det er kvinnene som ikke lenger kan bevege seg trygt i det offentlige rom hvor unge muslimske menn betrakter dem som fritt vilt.

Hvis det blir slik at nordafrikanske menn ikke lenger har lyst til å bevege seg i sentrum av byen av frykt for at de kan bli id-sjekket av politiet, så anser jeg det som et overkommerlig problem hvis det betyr at kvinner fremdeles kan leve et normalt liv i Europa.

For vi blir nødt til å velge her, og da må vi slutte å betrakte unge muslimske menn som ofre.

Eventuelt så bør humanistene begynne å ta på seg blonde parykker og miniskjørt hver gang de går ut slik at virkelighetsoppfatningen deres kan rettes opp. Innbydende smil er ikke påkrevet, for det er helt overflødig i nærheten av en gjeng taharrush gamea-klare nafris.

The Independent  CNN