Sverige har sagt at de vil sende ut afghanske mindreårige asylsøkere når de fyller 18 år. Lørdag var det duket for store demonstrasjoner 15 ulike steder i Sverige.  Arrangert av grupper som #vistårinteut  (nei, det gjør ikke vi heller). Vi kan lese meldinger som: «Får gåshud av att se alla förberedelser runt om i landet inför demos i morgon. Vilken kärlek & kämparglöd!

❤️??

Denne godheten er rene narkotikum for multikulturfantastene. Nettverket #vistårinteut består av pedagoger, jurister, prester, psykologer og andre som arbeider med ensamkommande flyktingbarn, ifølge SVT.

Men demonstrasjonene besto hovedsakelig av afghanske menn, observerte Fria Tider som filmet i Stockholm:

Fria Tider var overrasket over å se så få svenske støttespillere.

SVT derimot, har selvfølgelig sin egen vinkling:

– Jag uppskattar att det kan vara fler än tusen personer som har samlats här vid Sergels torg för att demonstrera, säger SVT:s Oskar Jönsson som rapporterade från demonstrationen och vittnar om en upprörd stämning.

– De uttrycker sitt missnöje med att man skickar unga personer mot deras vilja till ett land där mänskliga rättigheter inte upprätthålls.

 

SVT  Fria Tider