Bilde: Panama City, Florida. «Evangelicals» ber for at Trump må vinne. Hvis et slikt bilde skulle finne veien til en norsk publikasjon, ville de våge å gå inn på hva disse mennene tror og håper på? Eller vil de bli portrettert som representanter for loony trumpers?

Det sies nå at Trump har et grunnfjell på omlag 30 % av velgerne som ikke lar seg rokke, uansett hva som kommer. Disse velgerne omtales nedlatende, som håpløse. Hvite uten college-utdannelse. Klasseforakten er tilbake for fullt.
Når den herskende eliten sparker nedover, er det ingen av dem som reagerer. Barack Obama sa i april 2008, i en tale i Pennsylvania:

You go into these small towns in Pennsylvania and, like a lot of small towns in the Midwest, the jobs have been gone now for 25 years and nothing’s replaced them. And they fell through the Clinton administration, and the Bush administration, and each successive administration has said that somehow these communities are gonna regenerate and they have not.

And it’s not surprising then they get bitter, they cling to guns or religion or antipathy toward people who aren’t like them or anti-immigrant sentiment or anti-trade sentiment as a way to explain their frustrations.

Obama hadde et profesjonelt team rundt seg som luket ut slike tråkke-i-salaten-uttalelser, men her glapp det. Uttalelsen er kjent som «bitter clingers». Det ble oppfattet som om Obama forsnakket seg. Dette var hva han virkelig mente om vanlig hvit arbeiderklasse.

Øivind Kopperud var gjest i Verdibørsen i helgen og snakket om at en av Sverigdemokratenes riksdagsrepresentanter, Anna Hagwall, hadde forslått at ingen etnisk gruppe skulle eie mer enn 5 % av mediene. Hun mente Bonnier-familien, og hun kunne like gjerne sagt «jøder». Hun benyttet et kodespråk, men alle visste hva hun mente, sa Kopperud.

Det hadde han selvsagt rett i. Men den samme henge-bjella-på-katten gjelder ikke når Hillary, Obama og mediene klynger opp Trump eller andre på høyresiden.

De har gjort bruken av nye fordommer til sitt spesiale. På mange måter er dette nøkkelen til deres suksess. De har klart å lage karikaturer av vanlige borgere som får dem til å skamme seg over seg selv.

De er av historiske grunner hvite og eliten har gjort deres hudfarge til et politisk begrep. Det er et snedig greb. De hvite må gjennomgå en omvendelse, de må vise at de forstår den nye tid som er inkluderende. Slik avkler de seg sin «hvithet» og kan gjøre seg fortjent til å bli med inn i den nye tid.

Eliten har bygget et sett med begrep som gir assosiasjoner til  å være «hvit» på den politiske gale måten. De tjener som rettesnorer og som filtre: Du vet hva du skal unngå for ikke å havne i den sorte gryte. Hvis du likevel snakker om lov og orden eller tiltagende lovløshet er du høyreorientert. Du er en potensiell ekstremist. Det nye er at også en konservativ kristen er i faresonen.  Hvis de skal unngå søkelyset må de i det minste unngå å mene noen kontroversielt politisk.

Konservative, både moralske, politiske og religiøse er fortrengt for at islam og muslimer skal få plass. Det øker presset på de hvite konservative, som nå er omringet fra to kanter.

FrP har måttet gå inn i rollen som bærer av negativene her på bjerget. ABB ga disse stråmennene en tyngde som gjorde at mange gikk til bunns.

Derfor handler det amerikanske valget også om oss. Det er den samme striden om verdier, om definisjonsmakt og det er ikke en vennligsinnet kamp. Den er bitter og uforsonlig. Men den herskende eliten hadde ikke vært herskende hvis den ikke ville definere hvem som hater og hvem som er god.

Andre bestemer hvem du er

Hvis man først aksepterer premisset, at ens politiske motstandere kan definere hvem en er, har man gått med på at de kan legge løkken rundt halsen din. De kan dra til når de måtte ønske. En dag dingler du.

Det er dette som er selve definisjonen på den politisk korrekte liberaler: Four-legged good, two-legged bad. Det kan ikke være noen gjensidighet mellom de to.

De liberale har moralen på sin side. Ikke kom og fortell dem at Hillary har flere og større svin på skogen. Da støter du på en mur som er større og tykkere enn den Trump vil bygge mot Mexico.

En jenbyrdighet mellom en liberaler og en hvit rik populist, sexistisk og xenofob, er en umulighet. Han er som Hillary sier «på en annen planet», og med det mener hun at han faller gjennom og ikke kan måle henne. Han kan bare bli målt av slike som henne.

Den ene er subjekt og den andre er redusert til objekt.

Men unnskyld meg, frekk og assosiativ: Er ikke dette noe av definisjonen på sexisme og annnen styggedom?

Motstand

A tall one sier man på amerikansk. Den er for drøy. Siden dette er USA, hvor våpen, vigilante og justice er begreper som er holdt levende av populærkulturen, møter de smarte utdannede motbør.

Folk reagerer nå på uthengningen av Trump med et «ja vi vet han kan være et rasshøl», men det har vi visst hele tiden. – Vi hører det er noe annet dere vil. Det er oss dere vil til livs.

Ain’t gonna happen.

Uansett utfall 8. november: Hvis 30 % av velgerne reagerer slik er det et tegn på en motstand som eliten kommer til å gjøre alt for å kompromittere. 8. november er bare et slag i en krig som kommer til å fortsette.

Hvis velgerne overlever denne shitstormen biter lite eller ingenting i fremtiden.

Sporene fra Brexit skremmer eliten.

Husk hva som skjedde i sommer. Labour-MP’en Jo Cox ble drept to uker før avstemningen, og hun var Remain. Mediene forsøkte å koble det til fremmedfryktholdningene til Leave-kampanjen. Det virket ikke.

Liberale diehards

Hvor overbevisende er Snoen og CNN? De er også diehards på sin måte, selv om de aldri ville tenke slik om seg selv. Det spesielle med denne kampanjen er at den har fått frem at liberale kan oppføre seg like hevngjerrig, hatefullt og dominant som de motstanderne de karikerer.

På et eller annet tidspunkt sier folk: What the hell? Det er jo journalistene som er fulle av f….!

Det øyeblikket er farlig, for ytringsfrihet, demokratiet og journalisters sikkerhet. Det er ubehagelig å måtte si det, men jeg tror vi kommer til å se eksempler på at journalister utsettes for ubehageligheter. Kampanjen mot Trump har gått i slikt høygir at det utløser motreaksjoner.

Virker

Men kampanjen har virket på kvinner og college-utdannede, som har fått den moderne feminismen inn med morsmelken og utdanningssystemet. Under Obama har dette blitt tatt til et nytt nivå. USAs universiteter er blitt til politiske anstalter, med kommissærer som passer på at det ikke sies noe galt.

Obama sa før helgen at ikke noe anstendig menneske ville så mye som tenke det Trump har sagt. Hvor hyklersk går det an å bli?

Obama er holier than Jesus, som sier: Hvis du begjærer en kvinne, så riv ut øyet. Han visste godt hva menn tenker. Men USAs president vet bedre.

I den politisk korrekte verden dyrker det rene. Man vedkjenner seg ikke lenger synd. Det har man lagt over på white trash. Og det gamle USA. Mange i USA mener at Obama aldri har elsket Amerika, og det er ekko i reverend Wrights prekener i måten han snakker om Trump og hans velgere på. Denne debatten har ikke norske medier så mye som berørt.

Alt hvirvles opp i valgkampen.

Det er element av rase. Svarte har hatt sitt å slite med i forhold til mistenkeliggjøring. Clintons introduksjon av begrepet superpredators på 90-tallet har nå kommet tilbake som en boomerang.

Obama har skjerpet rasemotsetningene, ikke dempet dem. Han har skapt et klima hvor en professor som går i rette med Black Lives Matter øyeblikkelig utsettes for en kampanje og må gå i permisjon. (Pjmedia.com)

A lecturer in science, technology, and society at the University of Virginia (UVA) posted one insensitive Facebook comment, and the fallout has proven tremendous. The lecturer has taken leave from the university while a local city councilman has called for a boycott of his restaurants and urged the university to suspend the professor until he has been re-educated.

Douglas Muir, a successful businessman in Charlottesville who teaches entrepreneurship at UVA and who owns the Bella’s Restaurant chain in Virginia, responded to a Facebook post about an upcoming event featuring «Black Lives Matter» co-founder Alicia Garza. Last Tuesday, he posted the offending comment from his personal account, which is not affiliated with the university in any way.

-Black lives matter is the biggest rasist [sic] organization since the clan. Are you kidding me. Disgusting!!!

black-lives-matter-baltimore

Man trenger bare kaste et blikk på Black Lives Matter for å se deres aggressive stil og selvrettferdighet. No justice, no peace, er en trussel.

Muirs sjef Craig H. Benson sa professorens uttalelse ikke hadde noe med ytringsfrihet å gjøre. De var krenkende. Krenkende uttalelser omfattes ikke av ytringsfriheten.

This attack on «Black Lives Matter» should not be considered free speech, according to Benson. «While free speech and open discussion are fundamental principles of our nation and the University, Mr. Muir’s comment was entirely inappropriate. UVA Engineering does not condone actions that undermine our values, dedication to diversity and educational mission,» the UVA Engineering dean wrote.

He argued that the comment «has raised serious concerns about UVA Engineering’s commitment to diversity, inclusion and support of populations that are traditionally underrepresented in science, technology, engineering and mathematics.»

Slik er den akademiske frihet i Obamas USA: En kommentar på en privat Facebook-vegg er nok. Da har man kompromittert institusjonen man jobber for. Man er på «jobb» hele tiden, og svarer for dens renommé.

Den politiske korrekten er vår tids McCarthyisme. Den jakter på et fenomen den selv har konstruert, og finner på stadig nye graverende eksempler. Disse serveres 24/7, og alle må ta avstand fra dem.

Kverner

That seems to be the provender on offer by the media. There wasn’t any «locker-room talk» in the locker room of my local gym yesterday. As I was getting ready for my workout, the commentary on the always-on television was devoted entirely to the Trump «scandals.» Clip of Trump. Female talking head tut-tutting to male talking head, who also tutted. The entire eight or ten minutes it took me to change into the running shorts and gym shoes were given over to rehearsing Trump’s alleged torts and their likely effect on women voters. As I left the locker room, the talking heads were shaking their heads and retailing Trump’s poll numbers, which looked bad, bad.

Forty-five minutes later, I returned to the locker room sweaty and aglow, and guess what? They were still at it. Different talking heads — two females and a male — but the same show: Donald Trump said lewd things about women a decade ago! And not only that, a couple of women had come forward to accuse him of sexual harassment at some point in the dim and distant past. That took us through my shower and three-quarters of the way through my changing back into my street clothes. The talking heads then devoted twenty or thirty seconds to the latest WikiLeaks email dump before getting back to Donald and the dames. What was that WikiLeaks thing about? Oh, right, that was the cache of emails that revealed Clinton campaign chairman John Podesta emailing Clinton confidante Cheryl Mills about secret emails exchanged over Clinton’s homebrew server with President Obama when she was secretary of State.

Det gjør noe med deg. Det vi har sett i valgkampen i USA er en forsmak på det vi vil se i Europa i valgene vi står foran. Det er ikke vanlige valg. De minner mer om eksistenskamper, hvor bare den ene overlever. Det gjør at absolutt alle midler er tillatt.