Bilde: Om Donald Trump blir president kommer man i fremtiden til å studere hvordan karikaturene av ham og den negative fremstillingen som var gjennomgående, likevel virket som en reklame. Trump ble sentrum for all oppmerksomhet og folk lot seg ikke avskrekke. 

Donald Trump haler inn på Hillary Clintons forsprang. På et par uker er det halvert og på noen målinger ligger de side om side. Hillarys eneste fordel er at hun leder i de fleste av de såkalte swing-states: Ohio, Pennsylvania, Nord-Carolina og Florida.

Men tendensen på nasjonalt plan er urovekkende for Hillary.

Surveys showed a significant narrowing of the gap between Mr Trump, the Republican nominee, and his Democratic rival Hillary Clinton.

A Morning Consult poll released on Sunday showed Mrs Clinton up by two points, a lead that had been seven in the same poll three weeks ago.

Mediene forsøker å presentere alt som skjer mest mulig favorabelt for Hillary og negativt for Trump, men så lenge Trump ikke begår noen store bommerter ser det ikke ut til at denne kampanjen biter på velgerne. De lukker ørene. De hører etter om Trump har kontroll. Det har han hatt siden han skiftet valgkampledelse. Den siste tiden har han vist handlekraft og initiativ. Mediene forsøker seg på at han flip-flopper, dvs motsier seg selv, men de kan ikke skjule at han tester ut strategier for å komme i samtale med nye grupper. Det ser ut til å virke.

The latest Reuters/Ipsos tracking poll of «likely voters» in all 50 states had the race as a statistical tie, registering an eight point swing against Mrs Clinton in the last week.

It also showed support for Mr Trump among Republicans jumping six points over the past two weeks, giving him 78 per cent backing in his own party.

That was close to the 85 per cent Mitt Romney enjoyed as the Republican nominee in 2012.

An average of all recent polls showed Mrs Clinton’s lead at 3.9 points, less than half what it was a month ago.

Trump virker mer vital enn Hillary. Han grep sjansen med en gang president Nieto inviterte kandidatene til Mexico. Hillary har ennå ikke bestemt seg.

Hun har ikke gitt en pressekonferanse på 270 dager, til tross for at den ene avsløringen avløser den andre. Det begynner å bli en stor belastning for henne, også blant pressen som gjerne skulle forsvart henne.

Det blir vanskelig slik hun oppfører seg.

På en måling Los Angeles Times har gjort leder Trump med tre prosentpoeng. Han er med andre ord i siget, på Labour Day, som var i helgen. Den markerer tradisjonelt innledningen på den avgjørende innspurten når det er to måneder igjen til valget.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/04/donald-trump-closing-gap-on-hillary-clinton-as-election-run-in-b/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.