En samlet presse har i to uker dømt Donald Trump nord og ned. Han begikk flere feil og innrømmet noen av dem selv. Kommentatorene ga inntrykk av at han ikke hadde en sjanse. Igjen.

Nå kommer en ny måling. Den viser bare fem prosent ledelse for Clinton, etter at hun er blitt hyllet av den samme pressen.

Hvor er det «debacle» for Trump som de spådd?

Det er grunn til å spørre: Er mediene fortsatt ute av touch med velgerne?

Democrat Hillary Clinton tops Republican Donald Trump by a 47% to 42% margin in the race for the presidency, according to a CNN/ORC Poll released Tuesday, and just 22% of registered voters say their minds could change between now and November.

Clinton continues to lead Trump when Gary Johnson of the Libertarian Party and Jill Stein of the Green Party are included in the list of options. Nationwide in that match-up, Clinton holds 42%, Trump 38%, Johnson 9% and Stein 7%.

Man må lese langt ned i teksten for å finne:

But Trump holds the edge on two issues that frequently top voters’ priority lists: The economy and terrorism (Trump leads by a narrow three points on terrorism). He also tops Clinton on handling gun policy, and is narrowly seen as a stronger leader.

Nå tror et flertall at Clinton vinner, men så kommer en annen variabel: Begge er like upopulære. Er det da opplagt hvem som vinner?

Both candidates have been plagued by mediocre favorability ratings, and this poll finds no improvement for either Trump or Clinton, with both viewed unfavorably by nearly 6-in-10 voters. Those middling ratings are accompanied by few positive feelings about the prospect of either being elected president.

http://edition.cnn.com/2016/06/21/politics/hillary-clinton-donald-trump-national-cnn-poll/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂