Nytt

Turister på Korsika ble beskyldt for å ha tatt bilder av nordafrikanske kvinner i burkini. Kvinnene var på stranden med sine familier. Mennene ville ta turistene og noen lokale korsikanske ungdommer kom til unnsetning. Nordafrikanerne kastet flasker og stein. Flere nordafrikanske menn dukket opp bevæpnet med øks. De ville angripe ungdommene som var mellom 15 og 18 år. En av guttene ble knivstukket. Ungdommenes foreldre forsøkte å gå imellom og to ble såret av harpuner.

Les premiers ont accusé les vacanciers de prendre en photo leurs épouses, « voilées » selon des témoins, ce qui a provoqué des échanges musclés. Un adolescent du village de Sisco a ensuite à son tour été accusé d’avoir pris des clichés et des vidéos de la scène, et a été rossé.

Det er litt ulike versjoner av historien om hvorvidt det ble tatt burkinibilder eller ei. Men både Le Monde og Le Figaro skriver at muslimene beskyldte turistene for å ha tatt bilder.

_90787114_mediaitem90787113

Det har lenge vært anstrengt og spent mellom de muslimske samfunnene og de korsikanske. Strandkrigen utviklet seg da også raskt og det endte med fem personer som måtte på sykehus. Korsikanerne tente på tre biler som tilhørte de muslimske familiene.

korsika

Hundrevis av mennesker satte kursen mot boligområdet som de muslimske familiene bodde i, men de ble stanset av hundre politi med tåregass.

_90788480_034672944-1

Åstedet.

Demonstrantene roper «on est chez nous» – vi er hjemme (hos oss selv). Dette er også slagordet til Génération Identitaire.

autocollants-generation-identitaire-on-est-chez-nous

Le Monde   Ouest-France   BBC