Nytt

Det franske rådet for muslimsk tro ønsker å vise islams sanne ansikt. Dette skal skje ved at de åpner dørene for publikum og inviterer til «brorskaps-te» i 2500 moskéer den 9. og 10. januar for å minnes Charlie Hebdo-massakren.

Kirkene er som kjent åpne for alle, men moskéene er til vanlig stengt. Mange vil nok si at stengte moskéer viser islams sanne ansikt og at en todagers tekopp-kampanje ispedd litt sukker og dialog neppe vil gjøre noen forskjell.

Moské-angrepet på Korsika har gjort inntrykk på  Det franske muslimske rådet. De sier at denne hendelsen som endte med koranbrenning var uutholdelig og at den ga en dytt til initativet til å åpne moskéene for publikum i to dager.

«Les évènements d’Ajaccio donnent encore plus de relief à notre initiative car le lien qui a été fait par certains entre l’agression des pompiers et l’islam, avec à la clef une salle de prière saccagée et des corans brûlés, est insupportable»,

XVMf4a13a96-abc9-11e5-9253-47debbea724a

Døren til islams borg er normalt stengt. Her ønskes ingen åpen gjensidighet.

Le Figaro