Nytt

Etter terrorangrepene i januar har den franske sosialistiske innenriksministeren, Bernard Cazeneuve, idag presentert en plan for «kommunikasjon og dialog med islam i Frankrike».

Sikkerheten for muslimer og moskéer skal økes (nei, du leste ikke feil).  Imamene skal få bedre undervisning, blant annet skal et ettårig kurs bli obligatorisk for imamer som jobber i fengselsvesenet.

Med all radikaliseringen som skjer i franske fenglser (60 prosent av innsatte er muslimer) burde man kanskje heller ha vurdert å fjerne imamene, men nei, litt mer kursing er alt som skal til.

En ny stiftelse skal opprettes som skal konsentrere seg om «islam i Frankrike». Det er visstnok altfor få ressurser avsatt til studier av islam i Frankrike. Denne stiftelsen skal også benyttes til å fremme islam.

4557529_mosquee-marseille-lp_625x390

Sikkerheten må skjerpes, det er muslimene som lever i faresonen ifølge innenriksministeren.

Et nytt dialogforum skal opprettes sammen med Conseil français du culte musulman (Det franske islamske rådet). Dette forumet skal blant annet ta for seg spørsmål rundt halalslakting som sikkert er mye viktigere enn det islamske jødehatet i Frankrike. Avhengig av ståsted, selvfølgelig.

De muslimske skolene skal strammes inn. De fleste av dem har lite kontakt med det offentlige. I innenriksministerens plan står det at instruksjoner bør gis til rektorene for bedre å kontrollere disse skolene, og at deres undervisning er i samsvar med prinsippene i loven.

Resultatet av Charlie Hebdo-massakren er dermed stadfestet: Bedre beskyttelse av muslimer, mer dialog, flere stiftelser, bedre fremming og markedsføring av islam, mer støtte og opplæring til imamene og instruksjoner som kanskje muligens bør gis til rektorer ved muslimske skoler.

Nå mangler bare kjærlighetsbombing av moskéer og fredsringer.

Alt mens dronene sirkler over Paris nattestid.

Le Parisien