Tavle

Ingrid Brekke i Aftenposten kritiserer Ungarns manglende vilje til å ta i mot flyktninger. Det viser seg at Ungarn mangler arbeidskraft og Brekke synes de skal følge Tysklands linje med vidåpne grenser. Det er en rasjonell løsning hvor Europa får arbeidskraft og flyktningene et hjem. I hvilken grad flyktningene bidrar i arbeidslivet undersøker ikke Ingrid Brekke. Hun påpeker også at det gjenstår å se om Tyskland vil lykkes.

Brekke kritiserer også Ungarn for å være opptatt av terror som følger i flyktningenes spor. Hva vet ungarere om slike ting? Det bor knapt nok utlendinger der, er Brekkes holdning.

Tror ikke Brekke at ungarere er informert om Europas blodige sommer?

Ungarn lider under mangel på helsepersonell, dataeksperter og folk til industrien, men mangler også arbeidere til restaurantbransjen og renhold, jobber der høye kvalifikasjoner ikke trengs. Så hvorfor kan ikke Ungarn bare tenke som Tyskland, at flyktningene og migrantene som likevel kommer, kan bidra? Nå gjenstår det å se om Tyskland får det til, men i utgangspunktet er det en rasjonell løsning på flere utfordringer.


Orbáns harde linje har mest av alt vært en effektiv strategi for økt popularitet etter en nedtur på meninsmålingene i fjor. Slik har han også bidratt til å piske opp stemningen: I en fersk undersøkelse fra Pew Institute troner Ungarn aller øverst i Europa når det gjelder troen på at å ta imot flyktninger øker terrorfaren.

I Ungarn er høyrepopulistenes politikk gjennomført
Dette til tross for at det knapt bor utlendinger der. Nå lader Ungarn også opp til en folkeavstemning om flyktningkvoter.

Aftenposten