Tavle

Aftenposten omtaler en undersøkelse som viser at Sverige er det landet i verden med best rykte. Sverige scorer bra på å være et trygt land.

Håndgranatbølgen i Sverige må ha gått folk hus forbi.

Den svenske journalisten Elisabeth Höglund noterer alle drap og drapsforsøk som det rapporteres om i svenske medier. Trygghet er muligens ikke det første folk hadde tenkt på hvis de hadde lest statistikken.

Her via den danske nettsiden Snaphanen:

Sverige i juni: 15 mord, 40 mordforsøg

Det er et mord hver anden dag. På første halvår 2016 er det 79 mord (!) Der er ikke så nye tal for Danmark, men i første kvartal var der 11 mord (drab). Det er ét hver 8 dag. Elisabeth Höglund er journalist, hun stoler ikke på BRÅ’s officielle statistik. Den siger, der er 90 mord/drab om året. Jeg stoler heller ikke på den.
Under juni månad 2016 begicks totalt sett fler grova våldsbrott än under någon annan månad det här året. Min egen granskning visar att det i juni i år begicks 15 mord, 40 mordförsök, 32 fall av grov misshandel, 19 fall av misshandel och 24 mordbränder (eller misstänkta mordbränder).