Politiet sjekker et åsted. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

En 34-åring innvandrer fra Syria skal ha brutt seg inn hos flere kvinner i den lille, svenske byen Motala, og gjennomført både voldtekter og tyverier. Nå er han pågrepet og skal stilles for retten.

Motala er en relativt liten svensk by, beliggende et stykke sør-vest for Stockholm. Men i likhet med mange svenske småbyer i 2022 er den langt fra spesielt fredelig og trygg.  Det fikk flere kvinner erfare da 34-årige Mohammed fra Syria utførte sitt raid med grov kriminalitet i juni og juli i år.

Fria Tider skriver om saken:

En 34-årig man från Syrien om heter Mohamed har häktats misstänkt för en rad inbrott i Motala. Han misstänks ha våldtagit två kvinnor som han bröt sig in hos.

De misstänkta brotten inträffade i Motala under juni och juli månad.

Mannen er nå pågrepet av politiet, og påtalemyndighetene beskriver saken slik:

– En målsägande vaknade av att någon försökte ta sig in i hennes bostad men eftersom hon bytt lås då hon blivit av med nycklarna vid en stöld i bostaden några dagar innan så lyckades inte försöket, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Det viste seg at mannen står bak en hel rekke forhold:

I samband med att polisen senare under dagen kunde identifiera och frihetsberöva den misstänkte, en 34-årig man med medborgarskap i Syrien, så uppstod misstankar om ytterligare brottslighet.

– Det handlar om misstankar om att mannen tidigare under sommaren hade tagit sig in i två andra kvinnors bostäder och våldtagit dem och också att han stulit saker ur ytterligare en kvinnas bostad när hon inte var hemma, säger Helene Gestrin.

Våldtäkterna begicks den 9 respektive den 28 juni i år på olika adresser i Motala. De övriga brotten begicks under juni och juli.

Den syriske mannen skal ikke ha kommet særlig langt i sin integrering i Sverige:

Mohamed har behov av arabisk tolk.

Tiltalen skal etter planen reises senest 5. august.

Les også: 

Stadig flere voldtekter i Sverige: Nær 10.000 anmeldte saker i fjor

Sommer er tid for å lese gode bøker:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.