I Sverige har rikspolitisjefen Dan Eliasson gitt et intervju til Aftonbladet i anledning de massive overgrepene mot svenske jenter under ulike musikkfestivaler. I løpet av intervjuet bekreftet han tidligere uttalelser om at han går av dersom SDs Jimmie Åkesson blir statsminister. Det er, for å si det forsiktig, interessant å registrere hva som er politisk mulig for offentlige tjenestemenn å ytre seg om i dagens politiske klima.

På spørsmål om han går ut over sine oppgaver når han kommenterer politiske spørsmål slik, svarer han:

Om jag får frågor besvarar jag dem om jag tycker det är lämpligt. Den här gången tyckte jag att det var lämpligt. Jag har överlag svårt att förstå varför folk tycker att jag som myndighetschef inte bör uttrycka den typen av åsikter.

Vi kan bare fantasere over hva slike uttalelser får å si for arbeidsforholdene for de av politiets tjenestemenn som sympatiserer med Sverigedemokratene, eller: Hva som ville skjedd dersom rikspolitisjefen hadde sagt at det var dagens politikk som er årsaken til at svenske jenter ikke lenger er trygge under musikkfestivaler og lignende, og at det er Sverigedemokratene som har løsningen på dagens utfordringer, kan vi bare spekulere i, men noe sier meg at reaksjonene da ville blitt annerledes enn de som kom nå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂