Jeg merker meg at analytikere ikke forteller den egentlige grunnen til Brexit. De skylder på alle andre enn EU og EU-politikere, så så la meg kaste litt lys over saken med en folkelig brannfakkel: (Skrevet på bredt arbeiderspråk fra levra, i solidaritet med alle som føler seg svikta og lurt. Og det er mange.)

Grunnen til Brexit, er at EU-lederne har «FØKKA» til sitt eget politiske prosjekt gjennom spektakulær udugelighet, og gjort EU til et pillråttent prosjekt som skaper endeløse problemer for alle rundt seg – unntatt eliten som sitter trygt i vestkanthjemmene sine og spiser kake.

EU-lederne med Merkel i spissen, fremstår etter 2015 som virkelighetsfjerne amatører: Handlingslammet, bakpå, konstant overrasket, viljeløst vimrene og uten evne til å lede så mye som en barnehage. De har ingen svar, ingen politikk, ingen styring, ingen mål, ingen suksesser, intet realitetsbegrep.

DERFOR skjedde Brexit. Det er et mistillitsvotum. Folk har fått nok av galskapen.

Det er ikke noe galt med britene. Tvertom har smarte briter innsett at det er noe veldig, veldig, veldig galt med EU: Evig nullvekst, eurokrise, schengenkrise, ledighetskrise, asylkrise, terrorkrise…krisene tar aldri slutt! 2015 var et skrekkår, og snart kommer Tyrkiakrisen med 73 millioner Tyrkere (og gud veit hvor mange med falske tyrkiske pass) som Merkel har vil gi fri tilgang til EU, mot at Tykria får milliarder av Euro hver måned. (Fantastisk deal, eller hva? Hvor inni granskauen DUM er det lov for statsledere å bli, uten å bli avsatt og innsatt?)

Vanlige folk har fått nok av udugeligheten. EU hadde sjansen. They blew it!

Jeg skjønner at EU-tilhengere har en drøm om samhold og fellesskap. Jeg skjønner hva de vil, for jeg var selv EU-tilhenger engang. Men drømmene deres har ingenting med dagens EU å gjøre. EU har ingenting med samhold, fellesskap, handel, demokrati eller fred å gjøre.

EU-prosjektet har blitt en dysfuksjonell, udemokratisk monster som tvinger medlemmer til lydighet med rå makt, og maktmisbruket gjennomøres av ansiktsløse byråkrater som aldri har vært demokratisk valg, og ikke står til ansvar for noen. Sånt har ingenting med Europa å gjøre. De gjør oss til en bananrepublikk.

Og de tenker ikke engang på europeernes beste. Langt ifra: De har åpnet grensene for alle andre fattigfolk i verden, og det fosser inn mennesker fra den 3. verden som er lovet gratis bolig, opphold, blondiner og cash. Og hvem skal betale for det? Europas arbeiderklasse, som allerede er ruinert av endeløse EU-kriser, og mister stadig flere sosiale goder, fordi fremmedfolk fortjener dem mer.

Det får begret til å renne over: Siden disse udugelige idiotene, ikke engang klarer å kontrollerer EUs egne grenser (noe de lovet og var forpliktet til) så går EU mot slutten.

DET er grunnen til Brexit.

EU er over, fordi EU har driti på draget. De har tryna. Men de skjønner det ikke. De skjønner ingenting av Brexit, for de har jo de beste intensjoner. Og det sier vel det meste om det intellektuelle nivået.

Der har du den folkelige forklaringen:

EU har avslørt seg selv som problemet. Ikke løsningen eller fremtiden.

 

Opprinnelig på Kent Andersens blogg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂