«Ingen som kommer hit har rett til å sette sine kulturelle verdier eller religiøse tro over vår lov», sier den tyske justisministeren Heiko Maas til avisen Bild.

Bild rapporterer at bare i Bayern har man registrert 550 tilfeller av bruder under 18 år og 161 saker hvor jentene var under 16 år. De ankom nylig med den store migrantbølgen. I de fleste tilfellene var de unge jentene allerede gift de kom til Tyskland. Men nå sier Tysklands justisminister stopp. Han vil ha slutt på tvangsekteskap, barnebruder og polygami. Nå skal alle følge tysk lov – også nyankomne migranter.

Det blir en stor jobb å rydde opp. Hjelpeorganisasjonen Save the Children rapporterer om en alarmerende økning av syriske småjenter som blir gift i flyktningeleirene i Jordan.

barnebrud

Jenta sier: Pappa, hvor er det mannen tar meg med? Er det til parken? Den nye ektemannen holder en rull hvor det står skrevet «vielsesattest». Tegningen er laget av en jentene fra Za’atari flyktningleir i Jordan.  

Det er ikke noen klare retningslinjer eller lov for hva man skal gjøre med de mindreårige brudene som ankommer Tyskland. Rettsvesenet har så langt håndtert dem som enkeltsaker. Det har gitt seg utslag i at en rettsal i Bamberg vedtok at giftemålet mellom en femten år gammel syrisk jente og en 21 år gammel mann ble godkjent som gyldig. Men nå vil Maas ha slutt på slike avvik fra tysk lov. Nå skal man ikke lenger «forstå» eller lukke øynene.

 

13 år brud

13 år og kone. Alle kulturer er like mye verdt?

 

35519D5800000578-3643411-image-m-5_1466016977607

Heiko Maas mener at tysk lov skal gjelde i Tyskland.

 

Daily Mail    BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂