En kurdisk utbrytergruppe har påtatt seg ansvaret for denne ukens terrorangrep i Istanbul der 11 ble drept, og advarer turister mot å komme til Tyrkia: -Dere er ikke lenger trygge her, sier gruppen som kaller seg Kurdistan Freedom Falcons (TAK).

“We warn all tourists who might plan to visit Turkey. . . . You are not our targets, but Turkey is no [longer] secure for you,” the statement posted on the TAK’s website said.

TAK gjorde seg første gang bemerket i 2004. Den har stått bak eksplosjoner opp igjennom årene. Den senere tid har den økt aktiviteten.

Tyrkia står nå overfor to terrorgrupper som bevisst rammer sivile: IS og TAK. Myndighetene gjør ingen forskjell på dem, ei heller på TAK og PKK.

Også PKK betraktes som en terrororganisasjon på linje med IS. Men PKKs søsterorganisasjon er den mest effektive enheten som bekjemper IS i Syria og Nord-Irak. Det gjør at Tyrkia er kommet på kant med USA.

 

https://www.washingtonpost.com/world/kurdish-militant-group-claims-istanbul-bombing-warns-tourists-not-safe/2016/06/10/bae9c074-2edd-11e6-9b37-42985f6a265c_story.html

 

Litt om TAKs historik:

 

http://www.ibtimes.co.uk/kurdistan-freedom-falcons-what-we-know-about-militant-pkk-offshoot-allegedly-responsible-ankara-1549637

 

Bildet: Tyrkiske soldater i aksjon i den største kurdiske byen i Øst-Tyrkiet, Diyarbakir.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂