Syriske Ahlam Albashir er dømt til 1794 års fengsel pluss syv livstidsdommer for sin rolle i bombeangrepet på Istanbuls hovedgate Istiklal i november 2022. Angrepet drepte seks tyrkiske statsborgere og skadet rundt hundre mennesker. Tyrkia har lagt skylden på militante kurdere, men ingen har tatt på seg ansvaret.

Livstid og skjerpet livstid

– Albashir ble identifisert som den som plasserte bomben, heter det i rettsdokumentene.

Retten idømte fengselsstraffer fra fire år til livstid til mer enn tyve andre tiltalte, hvorav seks av dem fikk skjerpet livstidsstraff for «forstyrrelse av statens enhet og integritet» og «forsettlig drap». 

Aksepterte dommen uten kommentar

Ahlam sa da dommen ble lest opp, at hun aksepterte straffen og at hun ikke følte behov for å forsvare seg eller ytre noen siste kommentar.

Seks mennesker døde og 99 andre ble skadet i angrepet.

– Hvorfor bry seg, bare skyt henne i hodet, skriver Zeki Bahçe.

Kurderne får skylden

Ifølge tyrkisk efterretning ble ordren om å angripe gitt i Kobani i Nord-Syria. Den kurdiske militsen og det forbudte Kurdistans arbeiderparti (PKK) nekter imidlertid for å være involvert. Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret.

Istanbul har også tidligere vært et mål for militante grupper. En bølge av bombeangrep rammet landet da våpenhvilen mellom Ankara og PKK brøt sammen i 2015.

Tyrkia: Hijab-kledd kvinne med rose arrestert for søndagens terror

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.