NTB

Ti menn er dømt til livstid for bombeangrepet som tok livet av 101 mennesker i Tyrkia i 2015. Det er samme straff som de fikk i den første rettssaken i 2018.

De ti menneskene mistenkes for å være IS-krigere. Alle har benektet å ha noe å gjøre med bombeangrepet.

I 2018 ble samtlige av mennene dømt til 101 livstidsdommer, en for hvert av ofrene. De ble dømt for mord og for å ha planlagt selvmordsangrepene i Ankara.

Men saken ble anket av familiene til ofrene, som mente at mennene burde stilles for retten for flere lovbrudd. De ønsket også en bredere etterforskning av tyrkiske myndigheters respons på angrepet.

Mandag ble de ti tiltalte igjen dømt på alle punkter og samtlige fikk flere livstidsstraffer. En av advokatene til ofrenes familier er likevel ikke fornøyd.

– Ikke én politimann, ikke en eneste sikkerhetsvakt ble etterforsket i denne saken, sa Gulsah Kaya til pressen etter at dommen hadde falt.

Tyrkiske myndigheter har gjentatte ganger sagt at kampen mot IS er høyeste prioritet for dem og har avvist at sikkerhetspersonell begikk feil.

Bombeangrepet fant sted 10. oktober 2015 og rettet seg mot det kurdiske miljøet, Tyrkias største minoritet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.