Et asylmottak i Dusseldorf i Tyskland er totalskadd i brann etter at sinte migranter satte fyr på en madrass i protest over å ikke ha blitt vekket til ramadan-frokost. Det bodde 280 personer på mottaket og 25 av dem måtte behandles for røykinnhalering.

Ifølge den tyske avisen Express så mener to marokkanere ved mottaket at de iranske sikkerhetsvaktene ved senteret med vilje hadde latt være å vekke de som faster under ramadan. De to marokkanerne bestemte seg for å sette fyr på mottaket i protest.

Det er Røde Kors som driver mottaket og vitner forteller at det har vært gnisninger mellom de ulike religiøse gruppene. Under ramadan så var det en gruppe som ville overholde fasten og en annen som ville ha matservering til vanlige tider. De ikke-fastende muslimene klagde på små porsjoner til lunsj. Fasteproblematikken hadde skapt krangel og bråk og de misfornøyde asylsøkerne hadde også gått løs på Røde Kors-personnel.

‘It got to the point where threats were made over what would happen if things didn’t change, and that one threat was obviously implemented.’, sa talsmann Ralf Herrenbrueck for påtalemyndighetene.

De to brannstifterne sa at de måtte gjøre det for «å få en endring på ting». Ja, det lykkes de jo med.
Dusseldorf

Politiet har vært utkalt 89 ganger til senteret siden nyttår. Det er litt oftere enn annenhver dag.

3503F10300000578-0-image-a-16_1465462915986

Var det ingen av de ramadanfastende som hadde en mobil med vekkerklokke?

brannstifteren
Denne mannen skrøt til journalisten fra Express at han hadde startet brannen.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂