Voldsaksepten på venstresiden er en av hovedgrunnene til at moderate velgere nå strømmer til Donald Trump, som over de siste ukene har hentet inn Hillary Clintons tidligere komfortable ledelse på rundt 10 prosentpoeng. Det er vel hva man kaller karma.

Under Trumps rally i Sacramento møtte som vanlig et stort antall motdemonstranter opp i håp om å stanse møtet med vold (noe man av en eller annen grunn aldri ser skje motsatt vei). De fleste av motdemonstrantene var som alltid tilhengere av den norske elitens egen kjæledegge, Bernie Sanders.

En rekke Trump-tilhengere ble tradisjonen tro utsatt for uprovoserte fysiske angrep. Flere av dem ble slått i hodet. Eggene haglet mot dem. Motdemonstrantene gikk deretter, som de pleier, løs på politiet. Også amerikanske flagg ble brent.

Demokratenes ordfører i San Jose har allerede fordømt Trump på det sterkeste for volden. Medier fokuserer på den tynslitte «vold på Trump-møte»-vinklingen, for å mate narrativet om at det er campen hans ekstremismen utgår fra.

Logikken er den samme som den hele tiden har vært opp til dette punktet: Siden det er Trumps møter man finner volden på, så er det han som må være ekstremisten.

Mon tro om den logikken fremdeles ville ha bestått om det var tilhengere av Trump som bestemte seg for å dra til Sanders-møter med den hensikt å banke opp meningsmotstandere?

Det kommer vi selvfølgelig aldri til å finne ut av i praksis, fordi alle vet utmerket at så godt som all politisk vold i den amerikanske valgkampen fram til nå er blitt initiert fra venstresiden.

Man liker selvsagt ikke å snakke i termer av hvem som initierer bråket. Det gjør jobben med å fremstille angrep som forsvar og forsvar som angrep – noe enhver som ønsker å legitimere politisk vold er nødt til å gjøre – vesentlig vanskeligere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂