NRK har forutsigbart nok kastet seg på den skamløse trenden der angrep på Donald Trump-møter er noe Trump selv må lastes for:

– For meg virker dette som et helt nytt fenomen. Vi har ikke tidligere sett at en amerikansk politiker tillater og oppfordrer til vold på denne måten. Det er jo ventet at hvert eneste valgmøte fører til opptøyer og at noen kastes ut. Trump gjør det hele til et TV-show, sier kommentator i amerikanskpolitikk.no og statsviter Vårin Alme til NRK.

[…]

Dette er ikke første gang folk demonstrerer på Donald Trumps valgmøter. Det har skjedd stadig flere ganger de siste ukene, og fra talerstolen har Trump flere ganger oppfordret folk til å ty til vold.

Han har til og med tilbudt seg å betale for advokatutgiftene til dem som slår.

– Jeg tror ikke Trump har kontroll over sine egne tilhengere. Han hausser dem opp med sine utsagn, og spiller på sinne. Det må han ta ansvar for, sier Alme.

vårin.alme

Igjen: Hva hvis det var tusenvis av Trump-tilhengere som angrep et Bernie Sanders møte, hvor det var flere av disse enn Sanders-demonstranter som ble arrestert, i stedet for vice versa? Hvem ville Alme og NRK da ha lagt skylden på, mon tro? Ville de da ha unnlatt å nevne Trump som de nå unnlater å nevne Sanders?

I don’t think so.

Hva slags uærlige hatere av sannhet, politisk mangfold, ytringsfrihet, lov og orden, tenkning er det egentlig som arbeider og uttaler seg i mediene?

Man fokuserer selvfølgelig på den ene hendelsen tidligere denne uken der en Trump-tilhenger slo en av inntrengerne, og unnlater å nevne all volden til den andre siden med ett ord:

For noen av tilhengerne hans tar presidentkandidatens oppfordring bokstavelig.

Denne uken slo 78 år gamle John McGraw en mørkhudet demonstrant i ansiktet på et valgmøte i Nord Carolina, og han angret ikke akkurat.

– Neste gang må vi kanskje drepe han, fortalte 78-åringen Washington Post etterpå.

Raseriet finnes naturligvis på høyresiden når det er en rasende venstremobb som stanser ytringsfriheten med vold, og når de rasende menneskene i mediene konsekvent tar side med mobben:

hallvardnotaker_web-res

– Noen snakker om Trump som et Frankensteins monster. Han omtales som noe som har grodd frem som en konsekvens av måten det Republikanske partiet har snakket med metaforer og halvtydeligheter om muslimer, Obama, rase og politikere i Washington, sier Hallvard Notaker, som har doktorgrad i valgkamphistorie, til NRK.

Han mener Trump har rendyrket tydelighet på disse punktene.

Trump har på en måte skudd opp lyden og rendyrket det budskapet og blir dermed båret frem av et raseri som finnes på høyresiden, sier Notaker.

Hadde hundrevis av høyreaktivister angrepet et Arbeiderparti-møte, og langt flere av disse ble arrestert enn dem som var på møtet, ville man da ha snakket om rasende AP-mennesker? Mer sannsynlig ville man da ha tolket det opp mot fascismens voldelig avbrytelser av opponenters politiske møter.

Det er skapt et Frankensteins monster – av den politisk korrekte foreldregenerasjonen, som har avlet frem tyranniske barn. Forskjellen er at de heier monsteret sitt fram.

Kanskje er det mediene som sitter med en stor del av ansvaret for slike angrep, etter å ha sammenlignet Trump med Hitler i månedsvis? Kanskje er det de som bør tenke over hva den hatefulle propagandaen deres kan lede til?