Sakset/Fra hofta

Ingen president har måttet tåle så mye shit fra mediene som Trump. Før valget var det helt påfallende hvor negative bildene var. Det ble bedre da han vant, men fremdeles velger Reuters å sende ut et bilde som dette fra seansen i Roosevelt Room i Det hvite hus, hvor Martin Luther King ble hedret. Alle fotografer tar bilder som dette, men de sender dem ikke ut. Det gjør man med Trump. Fremdeles. Men personligheten hans er i ferd med å bryte gjennom stereotypen denne fotografen forsøker å tegne. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

Tove Bjørgaas traff spikeren på hodet: Det kan være at det som kommer til å bli husket om Erna Solbergs besøk hos Trump, er hva han senere kom til å si om nordmenn versus folk fra shitholes i Afrika.

Kanskje nordmenn kunne se seg tilbake og være stolte over at de får slike skussmål?

Men hvis noen fra meningseliten i Norge deler Trumps tanker, holder de det for seg selv.

FN karakteriserer USAs president Donald Trumps angivelige beskrivelse av innvandrere fra «drittland» som sjokkerende, skammelig og rasistisk.

– Hvis det er bekreftet, er det her snakk om sjokkerende og skammelige uttalelser fra USAs president. Beklager, men det er ikke noe annet ord man kan bruke om det enn «rasistisk», sa Rupert Colville, talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) til journalister i Genève fredag.

Det var under et møte på presidentens kontor torsdag at Trump skal ha blitt frustrert under diskusjoner om innvandringsspørsmål for stater som Haiti, El Salvador og flere afrikanske land.

– Hvorfor lar vi alle disse folkene fra drittland komme hit? spurte Trump, ifølge to personer som er kjent med det som ble sagt under møtet.

Trump skal deretter ha sagt at han heller ønsker innvandrere fra land som Norge. (NTB)

Meningseliten er for FN og mener at shitholes er like mye verdt som de mest avanserte landene. Et morsomt eksempel var debatten i Dagsnytt 18. George Gooding innkalles stundom når NRK vil la tvilen komme Amerika til gode. Mot seg hadde han to av de siste dagers hellige: Hilde Restad og Hallvard Notaker. De kjenner Trumps tanker bedre enn presidenten gjør selv.

Notaker avslørte tankegangen: Gooding hadde først forsøkt seg med at dette ikke handlet om rase, men om økonomi. Ingen oppegående land ønsker flere migranter som de må fø på. Det blir for mange, de er for dyre. Men dette godtok ikke Notaker. Han sa at det var ikke dét Trumps ord betyr: Han visste bedre og ga seg til å fortolke hva Trump egentlig mener eller står for. Det var en morsom oppvisning i politisk korrekthet. PK-eliten vet bedre enn deg selv hva du mener.

To mot én. Det er Dagsnytt 18. De tør ikke risikere noe annet.

Trump er fenomenal til å få frem hvor reaksjonære og utdaterte de politisk korrekte er. Retorikken hans er i ferd med å vinne seg en plass i mediene, og det er bare et tidsspørsmål før den blir in. Det er nå, i oppoverbakke, at det er morsomt å se hvordan han får liberale til å gå amok. De tror han vil felle seg selv, men i virkeligheten er det omvendt. Trump ødelegger de liberale innenfra, og de merker det ikke en gang.