For hvert terrorangrep som lykkes, og dermed for en stakket stund legger beslag på masse oppmerksomhet, er det mange flere planlagte angrep som avverges. Disse etterlater knapt andre spor enn noen mapper hos politi og rettsvesen. Når de en sjelden gang omtales, forstår man hva slags trusler som avverges.

En 34 år gammel fransk borger kalt Reda K. som etter lang tids spaning ble pågrepet for en ukes tid siden, skal tilhøre et terrornettverk som var like ved å iverksette et stort og ekstremt voldelig angrep, skriver Der Spiegel.

francois-molins

Statsadvokat François Molins (bildet) opplyser at et «arsenal av hittil ukjent størrelse» ble funnet hjemme i leiligheten til den pågrepne i Paris-forstaden Argenteuil.

Fem Kalasjnikov-automatgeværer, en maskinpistol, syv pistoler, 1,3 kilo teknisk sprengstoff, 105 gram av sprengstoffet TATP, og dertil «kjemikalier». Han nevnte to plastkanner med syre. Videre ble det funnet komponenter som kan brukes til tennsatser for bomber, dessuten sprøyter, fem stjålne pass og syv telefoner, blant annet nye mobiltelefoner.

Den pågrepne Reda K. er mistenkt for å ha vært i Syria rundt årsskiftet 2014/15 sammen med en Anis B., som er blitt arrestert i Rotterdam. Også i Belgia er to personer arrestert i forbindelse med det avvergede terrorangrepet.

Pågripelsen av K. viser nok en gang hvordan Syria-veteraner dominerer blant islamistiske terrorister og terroraspiranter i Europa. Hvor mange andre angrepsvillige blant dem er det som skjuler lignende arsenaler?

 

Der Spiegel