Tunisias innenriksminister Najem Gharsalli opplyste torsdag i følge Reuters at forrige ukes terrorangrep mot Bardo-museet i Tunis, hvor 21 mennesker ble drept, ble planlagt av en terrorcelle bestående av 23 personer, hvorav de fleste er blitt arrestert.

«This cell is linked to Okba Ibn Nafaa and Al Qaeda in Islamic Maghreb, most of them came originally from Ansar al Sharia,» Gharsalli said. «It is a group of 23 people, including two Moroccans and an Algerian, but 80 percent of them are already arrested.»

Det er tegn til at ISIS øver tiltrekning på al-Qaida:

Lines are blurring between Islamic militants in North Africa as members of local al Qaeda affiliates are drawn to Islamic State’s high-profile attacks following its success in seizing swathes of territory in Iraq and Syria last year.

Idet de siterer et intervju avisen Al Maghreb har gjort med innenriks­departementets statssekretær Rafik Chelli, skriver Corriere della Sera at lederen for terrorcellen er blant de pågrepne, men at en tredje attentatmann som opptrådte mer tilbaketrukket, fortsatt er på frifot. Lederen skal være registrert bosatt i Belgia. Samme kilde opplyser at minst to av tunisierne i gruppen var hjemvendte Syria-jihadister.

Terrorcellen var godt organisert, og delt inn i fire grupper:

Den første hadde til oppgave å identifisere målene og innhente informasjon. Den andre var ansvarlig for logistikk og leveranser av våpen og sprengstoff. Den tredje gjennomførte selve attentatet, og den fjerde skulle filme det hele for siden å legge videoen på nettet idet ansvaret for terroraksjonen skulle påberopes.

politi-tunisia
Er en politistat noen garanti mot terror?

Det er naturligvis gledelig at tunisisk politi har sprengt denne terrorcellen, men med tanke på at over 3000 av de utenlandske Syria-jihadistene er anslått å være tunisiere, spørs det vel om suksessen kan forhindre fremtidige angrep.