For noen år siden het det seg at innvandringen var lønnsom for landet. Var man tilhenger av å innføre innvandringsregnskap var man rasist. Det var ikke bra å sette prislapp på mennesker. Nå klarer ikke den politisk korrekte eliten å skjule de økonomiske kostnadene og de kulturelle problemene. Aftenposten leder an og er klare i sin sak. Folk flest må få innsikt i kostnadaspektet. Ting må nedprioriteres hvis integreringen skal lykkes. Etter rundt 40 år med innvandring som har segregert Oslo og mange europeiske byer, så skal vi endelig lykkes med integrering. Det skal vi velvillig betale over skatteseddelen og samtidig prioritere bort goder vi har i dag.

Det er liten tvil om at nordmenn vil få skylda når samfunnshavariet inntreffer.

Integreringsutfordringene står i kø, og dette blir den virkelige testen for den norske asyldugnaden.

En oppskrift på mislykket integrering er å ikke sette inn de nødvendige tiltakene og innse problemene for sent.

Derfor er nødvendig at norske politikere, og den norske befolkningen, tar inn over seg helheten i problematikken. Her er kostnadsaspektet sentralt fordi det påvirker andre prioriteringer.

Når det gjelder kostnader driver Aftenposten fortsatt villedningen om at innvandrere og nordmenn mer eller mindre kan sidestilles fordi vi alle koster penger.
Det er unødvendig å stigmatisere innvandrere, og mindreårige asylsøkere spesielt, som et pengesluk. Vi koster alle penger. Det er likevel en viktig erkjennelse at god integrering er kostbart.

Forrige helg kunne man bivåne statsminister Erna Solberg delta i Røde Kors´ kampanje Vær litt kompis. Politikerne legger seg til og med opp i hvem de ønsker at du skal ha som din nye venn. Selvfølgelig forventes sånn uten videre at nordmenn og flyktninger er en god match. Det å mislike demografiske endringer i nabolaget fremstår som noe suspekt. Det skal fremelskes og nykommerne skal bli dine venner, villig betalt over skatteseddelen og med redusert velferdssamfumm.

Det er interessante tider vi lever i.

Oppfordre andre til å være kompis!

Mennesker som blir møtt med åpenhet og glede, sprer lettere åpenhet og glede videre. Det er vi som bestemmer hvilke samfunn vi vil ha. Det starter med at alle blir med i gjengen og føler seg inkludert.

 

kompis

Røde Kors kampanjen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂