Neitakk til Finland. Det er for kaldt, liker ikke maten, føler seg ikke velkomne osv. Det er mange årsaker til at over 4000 irakere nå har trukket sin asylsøknad og istedet kjøper seg flybillett tilbake til Bagdad. Ifølge Reuters så tok Finland imot 32.500 asylsøkere ifjor og to tredjedeler av disse var unge, irakiske menn. Mange av disse har oppdaget at Finland ikke var drømmelandet allikevel – de tusen sjøer til tross. Og noen føler seg regelrett lurt av menneskesmuglerne.

Almost two thirds of the asylum seekers last year were young Iraqi men, but some are now having second thoughts, so Finland will begin chartering flights to Baghdad from next week to take them home.

Officials said about 4,100 asylum seekers had so far canceled their applications and that number was likely to reach 5,000 in the coming months.

«Some say the conditions in Finland and the lengthy asylum process did not meet their expectations, or what they had been told by the people they paid for their travel,» said Tobias van Treeck, program officer at the International Organization for Migration (IOM).

Travel agent Muhiadin Hassan (L) helps a group of migrants to arrange for flights to Baghdad at his office in Helsinki, Finland, February 10, 2016. REUTERS/Tuomas Forsell

Skuffede irakere på reisebyrået. Hassan (til venstre) har hatt det travelt i flere måneder.

Vi har sett den samme tendensen i Norge også. Tøffe forhold nordpå for Midtøstenmigranter. Ifjor var det flere somaliere som ville hjem fra Vadsø. 68 asylsøkere i Vadsø ga opp og reiste hjem frivillig.

Reuters