Islamisk Trossamfund i Danmark truer debattøren Geeti Amiri med injuriesøksmål fordi hun har skrevet at salafisten Haitham Al-Haddad går inn for stening av homofile.

Geeti Amiri har tidiligere i Radio24yv-programmet »24syv Morgen« kaldt det hyklerisk, at Islamisk Trossamfund opfordrer til dialog og samtidig lader den kontroversielle og yderligtgående imam, Haitham Al-Haddad, prædike for unge danske muslimer.

Amiri, som er fast skribent i Ekstrabladet, sier det er uaktuelt å trekke uttalelsen.

Haitham Al-Haddad er også blant foredragsholderne som Islam Net har benyttet. Det ligger mange ytterliggående uttalelser av ham på nett.

»Jeg ser det som et aggressivt forsøg på at lukke munden på mig. Det vil være ødelæggende for den demokratiske debat, hvis vi skal gå og pudse advokater på hinanden, siger Geeti Amiri til DR Kultur og tilføjer:

»Manden (Haitham Al-Haddad, red.) vil stene utro kvinder, og han siger »Gud hader homoseksualitet«. Der må være en vis fortolkningsret i en fri debat«.

Geeti Amiri modtog forligsskrivelsen som besked på Facebook. På sin profil skriver hun, at truslen handler »om noget af det mest værdifulde vi har i Danmark, nemlig vores ytringsfrihed«.

Det er typisk at Islamisk Trossamfund forsøker å lukke munnen på et menneske fra en annen kulturkrets en dansk. Slik vil man statuere et eksempel, og selv om det ikke fører frem kan det være det skremmer andre fra å uttale seg.

Dermed er hensikten oppnådd.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8428871/islamisk-trossamfund-truer-debattoer-med-sagsanlaeg/