Aftonbladets Åsa Passanisi skriver om hvordan situasjonen har vært i de svenske forstedene de siste 30 årene. Hun anklager politikere og journalister for å ha lukket øynene for hvordan situasjonen i forstedene har vært. Situasjonen har blitt beskrevet så rosenrød at innbyggerne ikke har kjent seg igjen.

Virkeligheten har vært og er: Drap, patrialkalske kulturer, æreskodekser, vold og antisemittisme.

Hva er det som får Aftonbladet til å trykke en slik kommentar nå? Avisen har vært i front for å beskytte multikulturen mot kritikk. For ikke mange år siden kjørte de i gang kampanjen Jag gillar  olika, som var et angrep på de forferdelige Sverigedemokraterna som kritiserte innvandringspolitikken og våget å ta ordet volymer i sin munn.

Jag har klasskompisar som har åkt värsting båt i Västindien, barndomsvänner som har mördat, begått självmord, knarkat ihjäl sig. Om det höll politikerna tyst. I stället öppnade man en simhall i systerförorten Tensta. Där ingen vågade bada. Man öppnade Tensta gymnasium. Områdets flaggskepp, Sveriges modernaste gymnasium. Som om det skulle göra saken bättre. Nu stängs Tensta gymnasium, lärarna vågar inte längre bedriva undervisning i lokalerna. Jag är inte ett dugg förvånad.
För den avsminkade sanningen har aldrig varit vacker.

Forøvrig så finnes det ennå folk som lovpriser belastede områder. En fritidsleder i beryktede Tensta lovpriser stedet i en video som ligger ute på hjemmesiden til Aftonbladet.

Åsa Passanisi/Aftonbladet

olika olika.Skjermbilde 2016-02-04 19.47.04