Republikanerne i USA kjemper om nominasjonen til å bli partiets presidentkandidat. Samtidig driver mediene en kampanje i kampanjen, for å forhindre at Donald Trump vinner frem.

NRKs Tove Bjørgaas er en av de mer populistiske journalister i NRK. Hun har få skrupler, og det ser ut til å passe trenden i dagens NRK.

I dag presenterte hun nyheten om at ny måling viser at Hillary Clinton ville slått Trump «med solid flertall»: 40 mot 29 prosent.

Men ser man nøyere etter er det tvilerne, de som ikke vil stemme på noen av dem og de som absolutt ikke vil stemme som er et slående trekk: de to siste kategoriene utgjør hele 23 prosent.

40 prosent av de 1627 spurte velgerne fra alle partier sier de ville ha stemt på Clinton, mens 29 gir sin støtte til Trump.

Her sier 8 prosent at de ikke vet hvem de ville ha stemt på, 14 prosent sier de ikke ville ha stemt på noen av dem, mens 9 prosent ikke vil stemme i valget uavhengig av hvem kandidatene er.

Nesten hver fjerde velger uttrykker mistillit til den politiske prosessen. Trump er et symptom, selv om han neppe er en kur. Men som symptom må han tas seriøst. Det gjør ikke norske medier. De har kastet seg inn i valgkampen. Det gjør de selvsagt fordi de oppfatter at Trump står for en populisme nedenfra som de frykter.

 

http://www.nrk.no/urix/maling_-trump-ville-slatt-republikanerne_-men-ikke-clinton-1.12716441

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂