Nytt

IS i Sinai påtok seg tirsdag ansvaret for angrepet på et hotell i el-Arish i Sinai, hvor en gruppe dommere var samlet for å overvåke landets parlamentsvalg. Første runde var mandag.

Modus operandi sier noe om hvor vanskelig det er å drive vakthold. Først kommer en bilbombe, som sprenges når vaktene skyter mot den. De skjøt først i stykker dekkene, men sjåføren ga seg ikke og kjørte inn til hotellet. En enorm eksplosjon fulgte.

 

Islamic State’s Egyptian branch claimed responsibility for a bombing that killed at least seven people in a hotel in North Sinai on Tuesday where judges overseeing a parliamentary election were staying.

A militant tried to drive a car bomb into the hotel in the provincial capital al-Arish before security forces opened fire, causing the car to explode, the military and a witness said.

Dernest forsøker en selvmordsbomber å ta seg inn i restauranten. Han kom fra stranden og slo i stykker panoramvinduene for å komme inn. Samtidig som en tredje tar seg inn i værelsene og begynner å skyte folk. Hvordan beskytte seg mot slike metoder?

A suicide bomber broke into the hotel restaurant and blew himself up and a gunman entered the guest rooms area and killed a judge, they said. Seventeen people were wounded, the Health Ministry said.

Avslutningsvis sender gruppen ut en hyllest til «brødrene» som ofret livet.

«A brother … seeking martyrdom hit with his car bomb the security force protecting the Swiss (Inn) hotel where 50 judges were staying, only to be followed by a lion … who broke into the judges’ base with his automatic weapon … then blew up his explosive belt among them,» Sinai Province said in a statement circulated by its followers on Twitter.

To dommere, fire politimenn og en sivil egypter ble drept.


Read more at Reutershttp://www.reuters.com/article/2015/11/24/us-egypt-bomb-idUSKBN0TD0BC20151124#c54wYs4EFdGDSyei.99