Generalsekretær i Humanetisk Forbund (HEF) Kristin Mile reagerer på at statsrådene Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen, begge FrP, skal besøke den kristne TV-kanalen Visjon Norge. Hun mener statsrådene må holde seg langt unna blant annet på grunn av kanalens tigging om penger og et forferdelig kvinnesyn.

– Kanalen finansieres blant annet ved hjelp av tiggerbrev, gjerne til sårbare mennesker, både gamle og syke. De representerer dessuten et forferdelig kvinnesyn, sier Mile.

HEF og Kristin Miles kritikk om tigging er vanskelig å ta på alvor. Her sitter man selv med et tjukt sugerør ned i statskassen, samtidig som man kritiserer de som mangler dette sugerøret. Det kan være mye å si om tiggingen på Visjon Norge, men de som blir velsignet med offentlige kroner i mangemillioners klassen, kan kanskje forsøke en litt mer ydmyk tilnærming enn hva Mile bedriver?

I 2014 hadde HEF om lag 84 000 medlemmer og støtten var på rundt 800 kroner pr medlem i årene frem mot 2013. Tviler på at sugerøret er blitt tynnere siden 2013. Dette betyr at HEF mottar minst 67,2 millioner kroner fra det offentlige hvert år. Den dagen Kristin Mile og HEF sier fra seg denne støtten og lar medlemmene selv betale hva det koster å drive dette forbundet, skal jeg lytte til HEFs kritikk av Visjon Norge.

Listhaug vil ikke drive sensur og boikotte TV-kanaler. Hun reagerer dessuten på HEFs angrep på kristenheten.

– I forhold til kanalens mange omstridte utspill, sier Listhaug at hun heller ikke er enig i alle andre mediers utspill, men at hun likevel stiller opp. Hun mener ikke besøket handler om noen anerkjennelse av Visjon Norge, og at det ikke er statsrådenes oppgave å undersøke om TV-kanalens drift. Hun hevder det er påfallende at Human-Etisk Forbund hele veien er opptatt av å angripe den kristne delen av samfunnet.

Mile misliker også Visjon Norges syn på homofili.

– De har heller ikke et ålreit syn på homofili. De inviterte blant annet Ludvig Nessa i studio uken etter at han hadde takket Uganda for å innføre livstidsstraff for homofili, sier Mile.

Kan det hende Ludvig Nessa ble invitert for å redegjøre for sin argumentasjon? Og krever Kristin Mile at NRK og TV2 skal stå til rette for hva deres gjester måtte mene i ulike saker?

Engasjement mot undertrykking av kvinner og homofile behøves mer enn noen sinne i Det nye Norge, men Mile og HEF har så langt ikke imponert i denne kampen – bortsett fra når kristne miljøer skal henges ut.

 

NRK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂