Tavle

Situasjonen etter Paris rommer mange oppgaver som roper på løsning: Det er viktig å dokumentere hva som skrives og sies i norske medier. Det er den offisielle reaksjonen. Holder den vann? Hva er deres svar? Det er viktig å gjøre dette nå, da det ikke er sikkert at de som ytrer seg vil stå for de samme meningene om et stykke tid. Det kan skje ting som gjør at de endrer oppfatning og forsøker å slette spor. I karikaturstriden var plutselig alle for ytringsfrihet, ti år senere.

Dernest må vi følge med på hva som faktisk skjer. Hvem sto bak, hvor stor var gruppen? Det som hittil er kommet frem tyder på omfattende og langvarig planlegging.

Det er interessant at Jean-Claude Juncker sier det samme som Erna Solberg og Thorbjørn Jagland: Det er ingen grunn til å endre debatten om migrantpolitikken i Europa, for de som kommer flykter jo fra slike som terroristene i Paris.

At to av jihadistene kom sjøveien og fulgte migrantruten gjør ikke inntrykk.

Det skrives mye i utenlandske aviser som ville vært utenkelig i norske medier. Det er viktig å få dette ut til norske lesere, slik at de forstår hvor spesielle norske medier er. Det finnes helt andre tolkninger og analyser enn det norske journalister og redaktører gir.

Og hvorfor skal de være så enige? Hvorfor er alle tolkninger og analyser basert på venstresidens moralisme?

Man skal ikke gå lenger enn til Danmark for å finne artikler i mainstreampressen som uten omsvøp skriver at vi er i krig.

 

Din bistand betyr mye for at vi kan fortsette arbeidet. Vi vet at leserne forventer at vi stiller opp når det skjer noe så stort. Vi håper også leserne stiller opp for oss.